«Η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή»

Δεν υπάρχει ζήτημα διαγραφής του ελληνικού χρέους δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Bloomberg. Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ωστόσο, ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για την ελάφρυνση του, όπως η παράταση της αποπληρωμής.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ο υπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό το οποίο οι δανειστές της χώρας, ΔΝΤ και Ε.Ε., προσπαθούν να διαχειριστούν. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σενάρια βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως δήλωσε.

 

Κληθείς να αξιολογήσει το roadshow του Λονδίνου, ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κι ότι οι ξένοι επενδυτές είναι πλέον πρόθυμοι να ποντάρουν στη χώρα καθώς βλέπουν ότι υπάρχει η δυναμική ανόδου μακροπρόθεσμα και δεν επηρεάζονται από τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές αναταράξεις.

 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών τους επόμενους μήνες ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν θα γίνουν εκλογές, οι οποίες, όπως δήλωσε, θα έβλαπταν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

Αναφορικά με το πρόγραμμα TLTROs της ΕΚΤ που προσέφερε ρευστότητα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της επαναγοράς καλυμμένων ομολογιών και τιτλοποιήσεων (ABS) αποτελεί σημαντική ενίσχυση για τη χώρα.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *