Η διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη σε ευρεία σύσκεψη στο ΥΝΑ.

Θέματα που αφορούν τη διαχείριση της κρουαζιέρας και του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη εξετάστηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, συμφωνήθηκε ότι από το 2019 θα εφαρμοστεί στη Σαντορίνη και επισήμως ο προγραμματισμός στις αφίξεις και αναχωρήσεις των κρουαζιερόπλοιων (Berth Allocation), αλλά και μια σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν την εμπειρία των τουριστών στο νησί.

Σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός στις αφίξεις και αναχωρήσεις των κρουαζιεροπλοίων ήταν να αρχίζει να εφαρμόζεται από φέτος πιλοτικά, αλλά η εφαρμογή μετατέθηκε για τις αρχές του 2018, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, το 2017 αναμένονται 415 αφίξεις-αναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη, ενώ το 2016 αφίχθηκαν συνολικά 572 κρουαζιερόπλοια με 783.893 επιβάτες. Το 2015 υπήρξαν 636 αφίξεις-αναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων με 791.927 επιβάτες, το 2014 υπήρξαν 512 με 742.553 επιβάτες, το 2013 υπήρξαν 582 με 778.057 επιβάτες και το 2012 718 με 838.875 επιβάτες.

Το πρότυπο του συστήματος Berth Allocation είναι ότι λειτουργεί πλήρως ηλεκτρονικά και οι εταιρείες κρουαζιέρας όπως και οι πράκτορες έχουν έναν αποκλειστικό κωδικό σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, με τον οποίον μπορούν να μπαίνουν μέσα στο σύστημα, υποβάλλοντας τις αιτήσεις τους για τις προσεγγίσεις.

Στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος, η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της υπουργού Τουρισμού Αγγελική Χονδροματίδου, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, κ.κ. Κόντες, Καλούδης, Κουμπενάς και Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Ιωάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης Γεράσιμος Κανακάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλης Καραμολέγκος και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

About kymaeditor

Check Also

Στο ΣΕΦ το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

 Στο Περιστύλιο του Φαληρικού γηπέδου από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 4 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *