“Η Εκκλησία δεν είναι υπουργείο κοινωνικών υπηρεσιών”

Φιλανθρωπική εκδήλωση  διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς  στο Βεάκειο Θέατρο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με σκοπό την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού της έργου.  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας πως «η εκκλησία δεν είναι υπουργείο κοινωνικών υπηρεσιών  και πάντοτε  στάθηκε κιβωτός, τροφός και σώτηρα του Ελληνικού λαού».

Καταλυτική για την επίτευξη του σκοπού αυτού ήταν η αφιλοκερδής παρουσία του γνωστού τραγουδιστή κ. Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του και με την επιμέλεια του γνωστού παραγωγού κ. Αντώνη Γούναρη, παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα, πλαισιωμένοι και από άλλα μουσικά σχήματα.

 1000 και πλέον πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας,

Περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι, για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας, κάνοντας πράξη το λόγο του Κυρίου μας «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» και όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους  για μία κοινωνία περισσότερο φιλάνθρωπη, αλληλέγγυα και με λιγότερη φτώχεια.

 “Η Εκκλησία πάντοτε στάθηκε κιβωτός, τροφός και σώτηρα του Ελληνικού λαού”

«Ζούμε μία περίοδο πραγματικά τραγική για τη χώρα μας, που όμως δεν οφείλετε σε μία φυσική καταστροφή, αλλά στην απληστία και τον σχεδιασμό του λεγομένου διεθνιστικού παράγοντα» είπε σε σχετικό του μήνυμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η χώρα έχει περάσει μέσα από πολύ πιο σκληρές περιόδους ιστορικές και πάντοτε με την πίστη στο  Χριστό και τα αθάνατα ιδεώδη του Γένους κατόρθωσε να διέλθει και να εξέλθει σε αναψυχή».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «η Εκκλησία πάντοτε στάθηκε κιβωτός, τροφός και σώτηρα του Ελληνικού λαού» τονίζοντας με έμφαση πως «όλα γίνονται με αγάπη και θυσιαστικό πνεύμα».

«Το έργο μας αναπληρώνει την αδυναμία και την ανυπαρξία του κράτους μας»

Αναφέρθηκε στη συνεισφορά και στο έργο φιλανθρωπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τονίζοντας πως «η Εκκλησία δεν είναι υπουργείο κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά στόχος και σκοπός της είναι η Βασιλεία του Θεού, είναι το να εμπνέεις στον άνθρωπο την υπέρβαση», ενώ συμπλήρωσε πως «το έργο της Εκκλησία αναπληρώνει την αδυναμία και την ανυπαρξία του κράτους μας».

«Με πολύ πτωχεία αλλά με απέραντη αγάπη και εμπιστοσύνη στον αιώνιο Θεό κάνουμε τη διακονία μας»., είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «εάν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί ακόμη και τα καντήλια των Ναών και τα Ιερά Σκεύη θα εκποιήσουμε για την ανακούφιση των αδελφών μας».

Ποιοι ήταν παρόντες

Στην  εκδήλωση παραυρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο νέος Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης, ο οποίος εξήρε το τεράστιο και πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Αναφέρθηκε στη σημασία των δράσεων της τοπικής μας Εκκλησίας, διαβεβαιώνοντας όλους πως η νέα Δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός στο πολύπλευρο έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Παρούσα στην εκδήλωση και η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία  ένωσε τις χαρούμενες και μελωδικές παιδικές της φωνές με τους παρευρισκόμενους για τον ίδιο σκοπό.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π.Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βοήθησαν και προσέφεραν εθελοντικά στην Εκδήλωση με τελικό σκοπό την ενίσχυση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεώς μας.

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Δόθηκε η άδεια τέλεσης της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με ανακοίνωσή του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Νομάρχη Τραπεζούντας, ο οποίος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *