«Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει δυνατότητες αυτονομίας»

 Για μία Ελλάδα που έχει δημιουργήσει δυνατότητες αυτονομίας έκανε λόγο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές. Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε χαρακτηριστικά πως  «ο ασθενής σηκώθηκε από την εντατική» ενώ σχολίασε και την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός χαρακτήρισε «πετυχημένη» την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα και σημείωσε: «Επιβεβαιώνει ως η μεγαλύτερη οικονομία αυτά που ανακοινώνει ως στοιχεία η Ελλάδα».

Αναφορικά με το χρέος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «η κυρία Μέρκελ είπε ότι θα υπάρξει περαιτέρω πορεία, την οποία θέλουμε και επιζητούμε».

«Βεβαίως λέει ότι η Ελλάδα από κει που ήταν στον απόλυτο ορό, καλωδιωμένη με τον ορό του χρηματοδοτικού μηχανισμού, σήμερα έχει δημιουργήσει δυνατότητες αυτονομίας», συμπλήρωσε.

«Έχουμε αναλάβει ένα βαρύ και ουσιαστικό πρόγραμμα αλλά δεν έχει σχέση με φορολογικά μέτρα, με περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά με την αναδιάρθρωση της λειτουργίας του κράτους», ανέφερε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για προεκλογικές κινήσεις, καθώς, όπως είπε «κανένας δεν θα ψηφίσει γιατί θα πάρει ένα μπόνους. Δεν είναι χαζός ο ψηφοφόρος. Και όποιος νομίζει ότι με τέτοια τρικ θα κινηθεί ο Έλληνας ψηφοφόρος, πλανάται. Κάνουμε πράξη μία υπόσχεση σε αυτούς που ήταν πιο αδικημένοι αυτή την περίοδο. Το αν θα μας ψηφίσουν ή όχι είναι διαφορετικό θέμα».

Σχετικά  με την έξοδο στις αγορές επεσήμανε ότι «είναι μία σωστή και ομαλή μετάβαση σε μία ανεξαρτησία της χώρας» και πρόσθεσε: «Είναι τα πρώτα βήματα του ασθενούς που σηκώνεται από το κρεβάτι της εντατικής και βγαίνει στο διάδρομο του νοσοκομείου».

 

 

About kymaeditor

Check Also

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ευημερία και η κοινωνική ασφάλεια των πολιτών»

«Οι προοπτικές του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης διαγράφονται θετικές» ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής …