«Η Ελλάδα δεν επιστρέφει σε καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους» ο Βαρουφάκης

«Δεν πρόκειται να γίνουμε ξανά δουλοπαροικία του χρέους» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάσταση της οικονομίας ενώ τόνισε πως η διασφάλιση διαρκούς ρευστότητας στην εσωτερική αγορά με άμεση άρση των περιορισμών που έχει επιβάλει η ΕΚΤ στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό τραπεζών και κράτους, καθώς και η ομαλή ροή φορολογικών εσόδων είναι οι δύο βασικές «απαιτήσεις» για την ομαλή πορεία της χώρας.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζει ακόμα ότι «το μνημόνιο ως κείμενο «αυστηρών» εντολών της τρόικας για αέναη λιτότητα, εσωτερική υποτίμηση και χρηματοπιστωτική ασφυξία δεν υπάρχει πια».

«Οι πολίτες μπορούν πλέον να ζουν χωρίς το φόβο των ομαδικών απολύσεων, των συνεχών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της παράλογης, καταχρηστικής και άδικης υπερφορολόγησης πάνω σε ανύπαρκτα εισοδήματα ή απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία» λέει ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών «προβλέπει» τι θα γίνει τον Ιούνιο όταν λήξει το τετράμηνο πρόγραμμα. «Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επανόδου στο καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους, όσο και αν η αντιπολίτευση προσπαθεί να το εξωραΐσει προσδοκώντας την τόσο “εύκολη” επιστροφή του» τονίζει.

Όσον αφορά τις ενδυματολογικές επιλογές του εμμένει στην απουσία γραβάτας. «Οι δικές μου ενδυματολογικές προτιμήσεις δεν επιδέχονται γραβάτα, ενώ η λύση-ελάφρυνση του χρέους που θα προτείνουμε δεν απαιτεί θυσίες από τους Έλληνες ή τους Ευρωπαίους φορολογούμενους» λέει ο κ. Βαρουφάκης.

«Η επίτευξη κοινής συνισταμένης μετριάζει την “αδικία” κάποιων από τις κριτικές που δεχτήκαμε» λέει, απαντώντας στους επικριτές του εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

About kymaeditor

Check Also

Σε ισχύ, από σήμερα, ο νέος κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ

Από σήμερα, 1η Απριλίου 2023, τίθεται σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος, με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *