«Η Ελλάδα πέρασε τον κάβο» δηλώνει ο δ. σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα για μια σειρά από λόγους περνά τον κάβο διατύπωσε ο Χρήστος Μεγάλου μιλώντας στο CNBC.

«Η Ελλάδα αναμένεται να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος και ακόμη εντονότερο του χρόνου. Για μια σειρά από λόγους, κυρίως λόγω του τουρισμού, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η Ελλάδα πέρασε τον κάβο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι «η αποτίμηση όλων των ελληνικών τραπεζών θα αποτυπώσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας – και αυτό ισχύει και για την Eurobank. Το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι πολύ καλύτερο από ό,τι τα τελευταία χρόνια. Μετά από έξι χρόνια σωρευτικής ύφεσης της τάξης του -26% καταγράφουμε για πρώτη φορά θετική ανάπτυξη και του χρόνου θα έχουμε και θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης».

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Eurobank «η αποτίμηση της Eurobank κατά την πρόσφατη ΑΜΚ ήταν ευθυγραμμισμένη με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο. Το βασικό για εμάς ήταν να ανακεφαλαιοποιηθεί η Τράπεζα. Αυτό δημιούργησε μια πολύ θετική ώθηση και για την ελληνική οικονομία και για τις άλλες τράπεζες και θα λειτουργήσει ανάλογα θετικά και για τη χρηματοδότηση της οικονομίας».

Ο κος Μεγάλου σχολίασε και τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Όπως σημείωσε «έχουν γίνει πάρα πολλά (από την πλευρά της ΕΚΤ). Η επίδραση θα είναι ιδιαίτερα θετική για τη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ως προς την Ελλάδα έχουν ήδη επιφέρει μια μείωση των αποδόσεων των κρατικών και εταιρικών ομολόγων και ουσιαστικά δημιουργούν μια ενοποιημένη τραπεζική αγορά, στην οποία ο πυρήνας θα μεταφέρει χρήματα στην περιφέρεια. Και αυτό έχει μόνο θετικές συνέπειες για την ανάπτυξη του συστήματος συνολικά».

 

Πηγή: Euro2day.gr

About kymaeditor

Check Also

Αποθήκη με μεγάλη ποσότητα απομημιτικών προϊόντων εντοπίστηκε στην Ανατολική Αττική

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε, σε περιοχή της ανατολικής Αττικής, στεγασμένος χώρος σε αγροτεμάχιο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *