«Η Ελληνική Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των ατόμων με αυτισμό»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μίλησε στη διημερίδα (4-5 Απριλίου), με θέμα : «Αυτισμός: Μιλάμε, Μαθαίνουμε, Κατανοούμε», που διοργανώνει τo Ίδρυμα «Αικ. Λασκαρίδη» σε συνεργασία με την Ε.ΨΥ.ΜΕ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών) και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με αυτισμό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε την ανάγκη η Ελληνική Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των ατόμων με αυτισμό, παρά την οικονομική κρίση:

«Αγαπητοί ομιλητές, σ’ αυτήν την πολύ σπουδαία διημερίδα, θέλω για μια άλλη φορά να τονίσω, το πολύ σημαντικό γεγονός της παρουσίας του Ιδρύματος «Αικ. Λασκαρίδη» στον Πειραιά. Για μένα και για τον Πειραϊκό λαό είναι ιδιαίτερη τιμή, να έχει και στο μέλλον τη δραστηριότητά του το Ίδρυμα στο εθνικό μας λιμάνι.

Πρέπει να πω ότι, η δραστηριότητά του εν γένει στον πολιτισμό και την παιδεία, όχι απλώς συμπληρώνει το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση, που περνάμε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά το ενισχύει και το εμπλουτίζει με πολλές ποιοτικές εκδηλώσεις.

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες ή δυνατότητες – δεν έχει σημασία πως τα χαρακτηρίζουμε εμείς – είναι πολλές φορές γονείς. Είναι πολλές φορές εκπαιδευτικοί γιατί πρέπει να καταβάλλουν πολλαπλή προσπάθεια και να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αγάπη. Νομίζω ότι δεν κάνω λάθος και οι ειδικοί θα πρέπει να συμφωνούν με αυτό που προσεγγίζω ανθρώπινα.

Μια πολιτεία και μάλιστα η Ελληνική, που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν μπορεί να νοιώθει ότι είναι δημοκρατική πολιτεία, όταν στα άτομα που είναι πιο αδύναμα από τον μέσο όρο, δεν δίνει τη δυνατότητα των ίσων ευκαιριών. Δεν δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις δυνατότητες που παίρνουν οι άλλοι άνθρωποι, τα άλλα παιδιά. Δεν πρόκειται να πω περισσότερα, ούτε τι κάναμε, αλλοίμονο αν αυτό που κάναμε στα τρεισήμισι χρόνια δεν το είχαμε κάνει. Δεν θα μπορούσαμε να κοιμηθούμε από τύψεις και ενοχές. Και αλλοίμονο αν δεν κάνουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε. Δεν θα είχαμε δικαίωμα να παραμείνουμε στον πολιτικό βίο της χώρας. Νομίζω ότι το μήνυμα που πρέπει να βγει από ένα δήμαρχο είναι ότι πρέπει να επιστρέψει η πολιτική, στην πραγματική της κατεύθυνση, η οποία είναι να προσφέρει το μέγιστο δυνατό στον συνάνθρωπο, στην πατρίδα και τον εαυτό της.

Αν οδηγηθήκαμε στην κρίση και την παρακμή είναι γιατί είχαμε ένα πολιτικό προσωπικό, το οποίο δυστυχώς υπηρέτησε τα προσωπικά του πολιτικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του ευρύτερου συνόλου».

Καλή επιτυχία στην διημερίδα, αν και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και θα βοηθήσουν περισσότερο τα παιδιά τους».

About kymaeditor

Check Also

Τροποποιήσεις στη γραμμή 1 του μετρό και στη γραμμή 7 του τραμ

H ΣΤΑΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό  πως με εντολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, λόγω διεξαγωγής …