«Η επανάσταση θα συνεχιστεί- Καμία συνεργασία με την κυβέρνηση των δοσίλογων»

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο αρχιτρομοκράτης και μέλος της 17Ν συνελήφθη στην Ανάβυσσο μετά από ένα σκηνοθετημένο τροχαίο. Ο «Μανώλης» της 17 Ν που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το μεσημέρι της Κυριακής, με δήλωσή του που διαβιβάστηκε από τον συνήγορό του, Φραγκίσκο Ραγκούση, τονίζει πως «η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει, είπε αρχικά στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφού τον επισκέφτηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται από χθες. Είπε ακόμα ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Πρόσθεσε ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς. Ακόμη, ότι δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

«Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση ο Ξηρός αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα».
Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θα πραγματοποιούσε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα την επόμενη περίοδο.

Επτά καλάσνικοφ και ένα αντιαρματικό στη γιάφκα

Στο μεταξύ, βαρύ οπλισμό έκρυβε στο σπίτι όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG καθώς και επτά όπλα τύπου καλάζνικοφ. Επίσης, στην αυλή του σπιτιού βρίσκονται πολλά σακιά με άμμο, τα οποία εξετάζεται εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επίθεση, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και εκρηκτική ύλη.
Ειδικότερα, τα καλάσνικοφ, τα εκρηκτικά (βρέθηκαν σε κούτα 1,5 επί 0,5 μέτρων), οι σφαίρες και τα υπολείμματα ρουκετών μπήκαν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη γενετικού υλικού δακτυλικά αποτυπώματα και για τα όπλα να γίνει βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και που έχουν χρησιμοποιηθεί.
Χειρόγραφες σημειώσεις για την κατασκευή ισχυρής βόμβας και παγίδευση αυτοκινήτου

Επίσης οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μέσα στο σπίτι γιάφκα έχουν εντοπίσει χειρόγραφες σημειώσεις για την κατασκευή ισχυρής βόμβας και παγίδευση αυτοκινήτου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αστυνομικών κάνουν λόγο για πολιτικό ή οικονομικό στόχο από τον “Μανώλη” της 17Ν. Μάλιστα έχουν σαφείς πληροφορίες στα χέρια τους ότι ο Ξηρός μετά το χτύπημα θα διέφευγε στην Αλβανία, καθώς μέσα στο σπίτι έχουν βρεθεί χάρτες της Ηπείρου με σημειωμένα περάσματα, αλλά και χάρτες του πολεοδομικού ιστού της Αθήνας.

About kymaeditor

Check Also

Νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Με βασικό μήνυμα «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα» πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ. Στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *