«Η ευθύνη βαραίνει τον Μπαλτάκο, όχι την κυβέρνηση»

Το θέμα του Τάκη Μπαλτάκου και η παραίτηση του πρώην πια γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, μετά τα όσα βγήκαν στην δημοσιότητα από την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη για τις διώξεις της Χρυσής Αυγής, σχολιάστηκε και από τον Μιλτιάδη Βαρβιιτσιώτη. Ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος είχε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε  ότι «στη πολιτική δεν υπάρχει συλλογική, αλλά ατομική ευθύνη».

«Στην πολιτική δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, αλλά ατομική και να μην ζητάτε συνεχώς την παραίτηση της κυβέρνησης για κάθε θέμα που προκύπτει. Υπάρχει το θέμα της ατομικής πολιτικής ευθύνης, της συλλογικής πολιτικής ευθύνης και της ατομικής ποινικής ευθύνης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Nα ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους»

Παράλληλα, απαντώντας στις αιτιάσεις περί κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ιδεολογικά και πολιτικά πρέπει με την δικιά μας συμπεριφορά να στηρίζουμε τη διάκριση των εξουσιών. Αν δεν καταφέρνουμε να το κάνουμε πράξη και αποτυγχάνουμε να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο θεσμικό βήμα προς τα εμπρός τότε πλήττουμε το πολιτικό σύστημα. Πρέπει πράγματι να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους, διαφορετικά θα έχουμε γυρίσει σε άλλες εποχές».

 

About kymaeditor

Check Also

Έως και τις 22 Απριλίου οι αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου

Σχετικά με τις αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας …