«Η Ευρώπη θα σωθεί με ιδέες, όχι με περιορισμούς» το μήνυμα Ρέντσι

«Η Ευρώπη θα σωθεί με ιδέες, όχι με περιορισμούς». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από τη Βενετία, στο πλαίσιο της έναρξης εβδομάδας που η ιταλική προεδρία έχει αφιερώσει στην ψηφιακή τεχνολογία.

 «Η Ευρώπη πρέπει να είναι ο χώρος της ελευθερίας, πρέπει να βοηθήσουμε να βελτιωθεί, να γίνει πιο ωραία η παγκοσμιοποίηση. Αντιθέτως, αν συνεχίσουμε να μιλάμε μόνον για περιορισμούς και γραφειοκρατικούς φακέλους που χωρίζουν τις διάφορες χώρες, θα χάσουμε μια μεγάλη ευκαιρία», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Φιλοδοξούμε να καταφέρουμε να ηγηθούμε των πολιτών, όχι μόνο των θεσμών»

Ο Ρέντσι υπενθύμισε ότι «η χώρα του, για τους επόμενους έξι μήνες θα ηγηθεί των ευρωπαϊκών θεσμών» και πρόσθεσε ότι η Ιταλία φιλοδοξεί να πετύχει κάτι το οποίο θεωρεί σημαντικότερο: «να καταφέρει να ηγηθεί των πολιτών, όχι μόνο των θεσμών».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αν η χώρα του προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, θα καταφέρει να παίξει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, για τα επόμενα είκοσι χρόνια».

Ζήτησε επίσης να μην προσμετράται στις δημόσιες δαπάνες με βάση το Σύμφωνο Σταθερότητας «ούτε ένα ευρώ που επενδύεται σε ψηφιακές υποδομές», ενώ χαρακτήρισε «ιδεολογικό ντέρμπι» την αντίστιξη «ανάμεσα στην λιτότητα και στην ευελιξία».

Για παράδειγμα ο Ιταλός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές, τις οποίες χαρακτήρισε «επένδυση στο μέλλον, με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες, η οποία λαμβάνει υπόψη –συγχρόνως– τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών».

About kymaeditor

Check Also

Μέση Ανατολή: Ανησυχία πως επίκειται άμεσα επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέους φονικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και η Χεζμπολά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *