“Η ζημιά στο δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας από τις μονιμοποιήσεις φτάνει στα 2 εκατ. ευρώ”

«Απόλυση, όχι επιστροφή μισθών για τους παράνομα προσληφθέντες». Ηχηρό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όσους προσλήφθηκαν και μονιμοποιήθηκαν, παράνομα στους δήμους ενώ στο επίκεντρο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρέθηκε και ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει η επίπτωση στον υπάλληλο να εξαντλείται με την απομάκρυνση του από το δημόσιο, χωρίς επιστροφή αποδοχών και έβαλλε κατά των δημάρχων που αντιδρούν στους επανέλεγχους τονίζοντας ότι όσοι αντιδρούν υποψιάζονται ότι οι έλεγχοι θα αποκαλύψουν αντίστοιχες καραμπινάτες υποθέσεις.

«Οι συγκεκριμένοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «πελατειακό κράτος στην αυτοδιοίκηση». «Τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, να διαβάσουν οι πολίτες το πόρισμα. Για το δήμο Δραπετσώνας ερευνώνται οι ευθύνες του δημοτικού συμβουλίου. Η ζημιά από τις μονιμοποιήσεις φτάνει μόνο στο δήμο αυτό στα 2 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι 45.000 που δεν μονιμοποιήθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το ΠΔ Παυλόπουλου είναι τα κορόιδα;» διερωτήθηκε.

Ξύνουμε παλιές πληγές που αφορούν και τη Ν.Δ.”

«Ξύνουμε παλιές πληγές που αφορούν και τη Ν.Δ. και θίγουμε και εργαζόμενους που πρόσκεινται στη ΝΔ. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι θέμα ποσοστώσεων, αλλά εφαρμογής του νόμου» εξήγησε.

 Για την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ 

Όσον αφορά την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με νόημα ότι «καταλογίζω ένα ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν πλήρως ενήμερο για όσα κάνει το υπουργείο ήταν παρών όταν έγινε η συζήτηση στο Παρίσι (σ.σ με την τρόικα)… Έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση (για το μισθολόγιο) στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουμε ως χώρα για πρώτες παρεμβάσεις» διευκρίνισε. «Υφυπουργός είναι η κ. Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ με την οποία έχω εξαιρετική συνεργασία», πρόσθεσε.

About kymaeditor

Check Also

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μεσαρά Κρήτης – Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *