«Η μεγαλύτερη σύλληψη ηρωίνης στην Ευρώπη»

Ως τη μεγαλύτερη υπόθεση ηρωίνης στην Ευρώπη χαρακτήρισε αυτήν που εξαρθρώθηκε από το λιμενικό σε συνεργασία με την Αμερικανική δίωξη ναρκωτικών ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, μιλώντας στον real fm o υπουργός Ναυτιλίας τόνισε τα ακόλουθα: «Μιλάμε για την μεγαλύτερη ποσότητα που έχει συλληφθεί σε όλη την Ευρώπη, σε ότι αφορά την ηρωίνη. 1133 κιλά δεν έχει συλλάβει κανένας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Τα 500 ήταν στη βίλα στη Φιλοθέη και τα υπόλοιπα 633 ήταν στην αποθήκη στο Κορωπί», σχολίασε αρχικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και συνέχισε:

«Έξι μήνες τους παρακολουθούσαμε. Η πληροφορία ήρθε στο λιμενικό, προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία, ήρθαμε σε συνεργασία με την DEA και μέσα στους έξι μήνες, πολλές φορές προσπαθήσαμε να ακουμπήσουμε, ανεπιτυχώς. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις μια τόσο μεγάλη υπόθεση».

«Η Φιλοθέη δεν βρέχεται αλλά εφόσον είχαμε ορισμένα στοιχεία, οφείλουμε να εξαντλήσουμε την επιχειρησιακή μας δυνατότητα. Πάντα έχεις φόβο διαρροών και γι αυτό επιλέγεται σε τόσο μεγάλες υποθέσεις να μην εμπλακούν πολλές υπηρεσίες, όπως και είναι κλειστό το κύκλωμα των ανθρώπων που την γνωρίζουν», πρόσθεσε.

«Υπάρχει συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες τη στιγμή της σύλληψης, ήταν μαζί μας και βοήθησαν. Η πληροφορία σε τέτοια θέματα είναι καλό να μην διαχέεται», επισήμανε, ενώ μπαίνοντας σε λεπτομερείς της υπόθεσης, σημείωσε ότι «γράφουν περί εφοπλιστή, δεν είναι δεδομένο αυτό. Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με νύχτα. Αυτό που σοκάρει είναι ότι βρέθηκε μια τόσο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, σε μια από τις ακριβότερες γειτονιές της Αθήνας».

«Ο γιός του που συνελήφθη από τα στοιχεία που έχω στην διάθεσή μου, φαίνεται ότι δεν ήταν αμέτοχος», σημείωσε ακόμα και τόνισε ότι στην Αθήνα «υπήρχε διακίνηση με πολυτελή αυτοκίνητα, με ακριβά τζιπ τα οποία ήταν γεμάτα ηρωίνη».

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «ο στόχος ήταν να εξαχθεί αυτή η ποσότητα μέσα στην μαρμαρόσκονη, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ένα μεγάλο μέρος πήγαινε προς εξαγωγή. Στην Ελλάδα, υπάρχει ατζέντα για τους πελάτες αλλά ερευνάται».

About kymaeditor

Check Also

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μεσαρά Κρήτης – Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *