
Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι πολυφαινόλες για την καλή καρδιακή υγεία. Οι πολυφαινόλες διευκολύνουν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο της πίεση του αίματος και κατά συνέπεια τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και άλλων συναφών καρδιακών προβλημάτων που προκαλούνται από την υπέρταση. Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι η μαύρη σοκολάτα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο είναι η καλύτερη επιλογή για τη λήψη πολυφαινολών από τη διατροφή. Τώρα μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition (EJCN) δείχνει ότι η μαύρη σοκολάτα […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα