“Η Ν.Δ. δεν πρέπει να είναι μαυσωλείο”

Για τις εσωκομματικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Β Αθήνας σε συνέντευξή του στον realfm 97,8 τόνισε πως “το κόμμα δεν έχει καμία λογική να είναι μαυσωλείο”.

«Προφανώς μας απασχολεί το μέλλον της Ν.Δ, δεν υπάρχει νεοδημοκράτης που να μην το σκέφτεται, αλλά την ίδια στιγμή το πρωτεύον είναι που πάει ο τόπος. Και επομένως και σ’ αυτές τις συζητήσεις και σε άλλες που μπορεί να γίνονται στη βουλή, με συναδέλφους όταν μιλάμε, με στελέχη του κόμματος, το κυρίαρχο και το υπογραμμίζω αυτό είναι που πάει η πατρίδα μας. Ειδικά σε αυτή τη φάση γιατί οι περιστάσεις είναι ιστορικές αυτές που ζούμε και αν το πράγμα ξεφύγει τότε δεν θα μαζεύεται», τόνισε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης.

Και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Από κει και πέρα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της. Και από την μία πλευρά πρέπει να το κάνει με αξιοπρέπεια, πρέπει να το κάνει χωρίς να τραυματίσει τον ψυχισμό των οπαδών μας, από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να βάλει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Και το κόμμα δεν έχει καμία λογική να είναι μαυσωλείο. Αυτό είναι εκείνο που πιστεύω εγώ».

Στην ερώτηση τι εννοεί λέγοντας ότι το κόμμα δεν πρέπει να είναι μαυσωλείο ο βουλευτής της Ν.Δ σημείωσε: «Εννοώ ότι είναι πολύ θετικό για παράδειγμα ότι την επόμενη εβδομάδα η ΚΟ της Ν.Δ. θα συζητήσει το θέμα. Και σας προλαβαίνω, επειδή θα με ρωτήσετε για τα ζητήματα ηγεσίας κ.λπ σας λέω ότι πιο σημαντικά, πολύ πιο σημαντικό από όποιο ζήτημα ηγεσίας για μένα είναι το ζήτημα της φυσιογνωμίας και των πολιτικών που θα υιοθετεί η ΝΔ στο νέο πολιτικό σκηνικό. Εκεί είναι που πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Προσωποποιώντας τα θέματα χάνουμε την ουσία».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Πρέπει να δούμε γιατί χάσαμε, που πρέπει να αλλάξουμε, πως μπορούμε να γίνουμε πιο σύγχρονοι, πως μπορούμε να ξαναγίνουμε η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, ένα κόμμα που θα ανταποκρίνεται στις επιταγές της σύγχρονης εποχής, ένα κόμμα που θα προηγείται αν θέλετε ακόμη περισσότερο από τη σύγχρονη εποχή. Και το ξαναλέω θα ήταν λάθος να σταθούμε μόνο στα πρόσωπα, γιατί το έχουμε κάνει αυτό το λάθος κατά το παρελθόν και να μην δούμε την πολιτική. Χρειάζεται να κάνουμε έναν συντεταγμένο και αξιοπρεπή πολιτικό διάλογο».

About kymaeditor

Check Also

Μητσοτάκης: Εθνική επιταγή η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *