Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ενισχύει, με εξοπλισμό, το Kρατικό Νίκαιας

Η Π.Ε. Πειραιά συνδράμει στην ενίσχυση με εξοπλισμό του Γενικού νοσοκομείου Νίκαιας και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη με τον Διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Νίκαιας, Κων. Πεταλά, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της ΠΕ Πειραιά και στελεχών του νοσοκομείου, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς.
Στην διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να προωθηθούν από την Π.Ε Πειραιά τα τεκμηριωμένα αιτήματα, που θα διαβιβάσει η Διοίκηση του νοσοκομείου, για την ένταξή τους για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα της προμήθειας απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού, όπως είναι στεφανιογράφος, μαστογράφος και ορθοπαντογράφος (δίνει την δυνατότητα αξιόπιστων οδοντιατρικών απεικονίσεων).
Παράλληλα, συμφωνήθηκε να εξεταστούν όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες χρηματοδότησης, για να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης ζήτησε, από την πλευρά του, την υποστήριξη από το νοσοκομείο: α) του προγράμματος προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιεί η Π.Ε Πειραιά στα σχολεία της περιοχής και β) την υλοποίηση του προγράμματος αντιφυματικού εμβολιασμού στα σχολεία
“Προτεραιότητα η ενίσχυση των  νοσοκομείων”
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «για τη νέα Περιφερειακή Αρχή της Αττικής η ενίσχυση των  νοσοκομείων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στο πλαίσιο της επιλογής μας για την αναβάθμιση των παροχών Δημόσιας Υγείας προς όλους τους συμπολίτες μας. Με αυτό το σκεπτικό ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με όλα τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής μας».

About kymaeditor

Check Also

Τα ριζικά του Κλήδονα και τις φωτιές του ‘Αη Γιάννη αναβιώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Το παραδοσιακό έθιμο του Κλήδονα ζωντανεύουν τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Πέμπτη 20 Ιουνίου  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *