«Η πολιτική δεν ποδοσφαιριοποιείται»

Στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9, 84 μίλησε ο Γιάννης Μώραλης και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του, μίλησε για τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ψηφοδέλτιο,  τόνισε ότι «ο πήχης πρέπει να μπει ψηλά» και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας πως «Η πολιτική δεν ποδοσφαιριοποιείται».

«Μέχρι πρόσφατα κάποιος που ήθελε να κατέβει ως υποψήφιος, έπρεπε να εμπλακεί με κάποιο κόμμα. Πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα κόμματα έχουν κουράσει τους πολίτες, υπάρχει μια απαξίωση. Πιστεύω λοιπόν ότι ένα νέο σχήμα που ξεπερνάει τα κόμματα, είναι υπερκομματικό και δεν έχει κατ΄ ανάγκη επαγγελματίες πολιτικούς, σαν τον «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ», μπορεί να τεθεί στην κρίση των πολιτών και να κερδίσει την ψήφο τους.

Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική ή την αυτοδιοίκηση έχει δικαίωμα να το πράξει. Όλοι από κάπου ξεκινούν, δεν γεννιούνται πολιτικοί. Όσοι έχουν μια επιτυχημένη πορεία στη ζωή τους, στον ιδιωτικό τομέα, στις επιστήμες, στις παραγωγικές τάξεις, μπορούν να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους.» τόνισε αρχικά ο Γιάννη Μώραλης.

«Τιμητική η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη»

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας πολύ επιτυχημένος εφοπλιστής και επιτυχημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού. Είναι Πειραιώτης, προέρχεται από πειραιώτικη οικογένεια, όλοι γνωρίζουν την προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά και είναι τιμητική η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ».

Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να ταυτιστεί με τον απλό καθημερινό άνθρωπο. Και οι δύο θέλουν καθαρή πολή, ανάπτυξη στον Πειραιά, να αποκτήσει η πόλη καλύτερη όψη. Το ψηφοδέλτιο πρέπει να εκφράζει όλη την κοινωνία. Να έχει από εφοπλιστές μέχρι ανέργους, μέχρι νοικοκυρές και απλούς εργαζόμενους».

«Στον Ολυμπιακό μάθαμε να ξεπερνάμε κόμματα»

«Έχει γίνει μια παρανόηση με τον Ολυμπιακό. Προερχόμαστε τέσσερεις άνθρωποι από τον χώρο του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο αθλητικό κίνημα στη χώρα. Στον Ολυμπιακό μάθαμε να ξεπερνάμε κόμματα, να βάζουμε στόχους και να τους επιτυγχάνουμε. Να κερδίζουμε και αυτό είναι αντικειμενικό: επί 20 χρόνια είμαστε πρώτοι, διαπρέπουμε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχουμε τη δυνατότητα να ενώσουμε. Δεν τίθεται όμως θέμα ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα όσα ακούγονται δεν με φοβίζουν».

«Να αναλάβουν επιτυχημένα πρόσωπα τη Διοίκηση του Δήμου Πειραιά»

 

«Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από ένα ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο και από πρόσωπα που έχουν δουλέψει και έχουν πετύχει στη ζωή τους. Πρέπει να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα στον Δήμο Πειραιά, να γίνουν περισσότερα, πέρα από αυτά τα ελάχιστα που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Και ο κ. Μαρινάκης έχει πολιτική καταγωγή και εγώ μεγάλωσα σε μια πολιτική οικογένεια και ο Πέτρος Κόκκαλης προέρχεται από  οικογένεια με πολιτική ιστορία».

«Επιλογή νίκης το υπερκομματικό ψηφοδέλτιο»

«Ο συνδυασμός έχει μια δυναμική, εισπράττω πολύ θετικά μηνύματα από τον κόσμο. Στη νεότερη μεταπολιτευτική ιστορία του Πειραιά είναι το πρώτο ανεξάρτητο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο και είναι επιλογή νίκης. Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και έκανε εντύπωση στον Πειραιά».
«Κοιτάζουμε προς τη θάλασσα για την ανάπτυξη»

«Τα λιμάνια είναι στο κύριο ενδιαφέρον όλης της Ευρωπαϊκής αναπτυξιακής πολιτικής και της Μεσογείου και οι πόλεις λιμάνια θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο. Εμείς κοιτάζουμε προς τη θάλασσα. Για τον Πειραιά μας». Ποιοί μπορούν να προωθήσουν επενδύσεις, να αναπτύξουν την πόλη; Εκείνοι οι οποίοι έχουν μεγαλώσει μέσα σε κόμματα; Που δεν συγκρούονται και δεν διεκδικούν ή μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχει καμία δέσμευση, καμία αγκύλωση όπως είμαστε εμείς; Διαφορετικά μετά από πέντε χρόνια θα συζητάμε ως επιτυχία ότι καθάρισε το κέντρο του Πειραιά.

Εμείς δεν πάμε για τα αυτονόητα. Είναι υποχρέωση ενός δημάρχου να έχει καθαρή πόλη και να φτιάξει παιδικές χαρές. Δε μπορεί να μπαίνει ο  πήχης χαμηλά και να κοροϊδεύουν τον κόσμο.»

About kymaeditor

Check Also

Εντείνεται η προβολή της Πάρου στα διεθνή ΜΜΕ

Σε εκστρατεία προβολής του νησιού έχει επιδοθεί ο Δήμος Πάρου, μέσω επαφών με επαγγελματίες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *