Η Προσκοπική Χρονιά …ξεκινά για το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πειραιά

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πειραιά εδρεύει στο Άλσος του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά και μετράει αρκετά χρόνια ιστορίας αφού έχει ιδρυθεί από το 1912. Μέσα από την επαφή με τη φύση, το ατελείωτο παιχνίδι και την συνεχή αποκόμιση εμπειριών και γνώσεων τόσο από τις καθιερωμένες δράσεις, τις εκδρομές και τις κατασκηνώσεις όσο και από την επαφή με τις ναυτοπροσκοπικές λέμβους δίνει την δυνατότητα στους νέους να ζουν μοναδικές εμπειρίες καθώς και να αποκτούν δυνατές φιλίες που μένουν για χρόνια. Ο προσκοπισμός είναι τρόπος ζωής για πολλούς νέους και η μοναδικότητα όλων των εμπειριών που τους προσφέρει δεν έχει όριο ηλικίας.
Από 7-11 ετών (Ηλικία Β΄- Ε΄ Δημοτικού) τα παιδιά ανήκουν στο τμήμα της Αγέλης Λυκοπούλων, όπου βιώνουν το παιχνίδι μέσα από τον μύθο, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους με πολύ ζωντάνια και φαντασία.
Από 11-15 ετών (Ηλικία Στ΄ Δημοτικού- Γ΄ Γυμνασίου) η ζωντάνια και η φαντασία συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο, όμως σε συνδυασμό με τη γνώση και την ατελείωτη περιπέτεια που μπορούν να πάρουν τα παιδιά από την Ομάδα Προσκόπων.
Από 15-18 ετών (Ηλικία Α΄- Γ΄ Λυκείου) μια συνεχής εξερεύνηση με νέες ανακαλύψεις περιμένει τα παιδιά στην Κοινότητα Ανιχνευτών.

Φυσικά και για νέους άνω των 18 ετών όπου τότε ξεκινάει ένα νέο κομμάτι της πλέον ενήλικης ζωής τους, το προσκοπικό παιχνίδι δεν έχει όριο. Τα Ενήλικα Μέλη του ΣΕΠ παίζουν πρωταρχικό ρόλο και οι εμπειρίες, η αγάπη, η ζωντάνια, οι γνώσεις, η χαρά και πολλά ακόμη θα είναι τα εφόδια που θα αποκομίσουν από τον προσκοπισμό και σίγουρα θα τους βοηθήσουν στο ατελείωτο ταξίδι της ζωής τους.
Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πειραιά είναι μια μεγάλη οικογένεια που θέλει συνεχώς να αυξάνει τα μέλη της για να μοιράζει αγάπη, αγκαλιές, χαμόγελα και πολλές εμπειρίες για αυτό και ανοίγει την πύλη του για τη νέα προσκοπική χρονιά και περιμένει όποιον θέλει να του δείξει πως είναι η προσκοπική ζωή.
Οι Εγγραφές αρχίζουν!
Διεύθυνση: Ίδης 6, Εντός Άλσους Προφήτη Ηλία Πειραιάς
Τηλέφωνο επικοινωνίας: Θωμάς Ζαχαρίας 6977198666 & 6948781930
Κωνσταντίνα Βογιατζίδου 6985640766

About kymaeditor

Check Also

35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου στον Πειραιά

Tην Κυριακή 2 Απριλίου 2023, θα διεξαχθεί ο  35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *