«Η χώρα δεν έχει βγει από την περίοδο της δημοσιονομικής επιτήρησης»

«Η χώρα δεν έχει βγει από την περίοδο της δημοσιονομικής επιτήρησης» διεμήνυσε ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Υγείας μίλησε στον Realfm, αναφέρθηκε στο θέμα των περισσότερων δόσεων στους οφειλέτες και στο ζήτημα μιας εθνικής συνεννόησης για το χρέος.

 «Προφανώς οι δόσεις έχουν δημοσιονομική επίπτωση στην πορεία των εισπράξεων. Η μία εκτίμηση είναι ότι η διευκόλυνση των οφειλετών θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα και το αποτέλεσμα τελικά θα είναι καλύτερο και η άλλη εκτίμηση είναι ότι πρέπει να επιμείνει κανείς στις συγκριμένες ρυθμίσεις», σημείωσε arxik;aο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

«Η έννοια του τελειώνει η τρόικα και τελειώνει το μνημόνιο, έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει πλέον καταβολή, παρά μόνο μία. Υπάρχουν καταβολές οι οποίες θα τρέξουν περίpου 1,5 χρόνο ακόμα από το ΔΝΤ και το 2ο είναι ότι δεν υπάρχει περεταίρω πρόγραμμα. Μπορώ να προσθέσω και ένα 3ο. Τελειώνουν οι δράσεις. Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα το οποίο έχει υπάρξει. Αυτό νομίζω είναι το νόημα του “τελειώνει το μνημόνιο”», σχολίασε ακόμα ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον Real FM.

«Η χώρα δεν έχει βγει από την περίοδο της δημοσιονομικής επιτήρησης. Τελειώνει μια αρκετά σκληρή περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής και τελειώνει και η περίοδος της υφέσεως», σημείωσε.

«Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει πια στην Ευρώπη»

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «ανεξαρτήτως τρόικας, δεν είναι τόσο εύκολο να κάνει ο καθένας ότι θέλει πια στην Ευρώπη. Να κάνεις πράγματα τα οποία θα έχουν επίπτωση στη δημοσιονομική κατάσταση και να μην ρωτάς κανέναν, είναι κάτι που η Ευρώπη το ξαναβλέπει».

«Εμείς λέμε ότι αν επιμείνετε στις περιορισμένες δόσεις χάνετε στις εισπράξεις. Αυξήστε τις δώσεις, δεχθείτε ότι αυξάνοντας τις δώσεις, θα έχετε μια δημοσιονομική επίπτωση αλλά κατ’ αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο. Αυτά όμως είναι εκτιμήσεις για το μέλλον. Προφανώς και έχουν δημοσιονομική σημασία αυτά», σημείωσε.

«Να διαμορφώσουμε όρους με τους δανειστές»

Σε ότι αφορά το ζήτημα μιας εθνικής συνεννόησης για το χρέος, ο κ. Βορίδης είπε ότι «Εμείς δεν έχουμε την εικόνα, ότι απέναντί μας έχουμε υπεύθυνους συνομιλητές στο επίπεδο του εσωτερικού. Εκεί να την κάνεις την απόπειρα συνεννόησης, αλλά τι περιθώριο έχεις. Εκείνο που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε, είναι να διαμορφώσουμε όρους με τους δανειστές οι οποίοι πρέπει να προκύψουν μέσα από διαδικασία συνεννόησης. Εγώ δεν έχω διακρίνει ένα τέτοιο κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση».

 

 

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου από τον κόμβο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *