Η 19χρονη που σώθηκε και έσωσε ένα μωρό 17 μηνών

Άλλο ένα ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης με θύματα γονείς και παιδιά που πάλευαν να βρουν ένα καλύτερο αύριο. Από τους 500 ανθρώπους που βρίσκονταν στο δουλεμπορικό σώθηκαν μόλις οι 9. 200 περίπου άνθρωποι ήταν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι βούλιαξαν μέσα στο σκάφος. Μέσα στην τραγωδία, όμως, επέζησε μία 19χρονη κοπέλα που διέσωσε και ένα μωρό 17 μηνών. Οι γονείς του μωρού μόλις είδαν την Ντόα, η οποία φορούσε σωσίβιο, της είπαν: “Πάρε την, αν μπορείς, να τη σώσεις!”. Η κοπέλα αυτή μαζί με το μωρό έμειναν 4 ολόκληρες μέρες και νύχτες στη θάλασσα χωρίς φαγητό και νερό.
Το κοριτσάκι, το οποίο φωνάζουν “τυχερούλα”, πια είναι σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, επικοινώνησαν άνθρωποι από τη Συρία που υποστηρίζουν ότι είναι συγγενείς του. Εντούτοις, πολλά είναι τα τηλεφωνήματα οικογενειών στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται να το υιοθετήσουν. Την ευθύνη του έχει η Κοινωνική Υπηρεσία Χανίων.

 

About kymaeditor

Check Also

Κυκλάδες: Οσα οδήγησαν στη σύλληψη του διοικητή Α.Τ.

Αναλυτικά όσα προηγήθηκαν προκειμένου οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να φτάσουν στη σύλληψη του 38χρονου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *