Η «Kosta Boda» ζητά αποζημίωση 4,8 εκατ. από το Δημόσιο για τις καταστροφές του 2012.

Αποζημίωση 4,8 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί η εταιρεία «Kosta Boda» με αγωγή που συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία στρέφεται κατά Ελληνικού Δημοσίου, Αστυνομίας, Περιφέρειας, Δήμου και Πυροσβεστικής, για την ολοσχερή καταστροφή του καταστήματός της στην οδό Σταδίου και Χρ. Λαδά.

Εκεί στεγαζόταν επί 40 χρόνια το περίφημο κατάστημα, που καταστράφηκε ολοσχερώς οδηγώντας την εταιρεία σε πτώχευση. Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν με στοιχεία στο δικαστήριο από τους δικηγόρους της εταιρείας το ελληνικό Δημόσιο όφειλε να είναι προετοιμασμένο για την πρόκληση επεισοδίων στο σημείο και την αποτροπή τους, αφού δύο χρόνια πριν στο ίδιο σημείο είχε καεί το κατάστημα που στεγαζόταν η τράπεζα Marfin, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και υπάλληλοι.

Επιπλέον, υποστηρίζουν πως σε όλη τη διάρκεια της καταστροφής ουδείς εμπόδισε τους δράστες και ουδεμία δύναμη τάξης εμφανίστηκε, παρότι υπήρχαν χιλιάδες αστυνομικοί γύρω από το κοινοβούλιο.

Το ποσό που θα επιδικασθεί από το δικαστήριο η εταιρεία θα το διαθέσει για να καλυφθούν οφειλές στο δημόσιο και το ΙΚΑ, αλλά προπαντός θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων, που μετά την πυρκαγιά έμειναν χωρίς δουλειά και δεν πήραν τις αποζημιώσεις τους, αφού η εταιρεία καταστράφηκε.

Πηγή: Καθημερινή

About kymaeditor

Check Also

Σαλαμίνα: Συνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη 21χρονος που είχε κλέψει πολυτελές τζιπ

Στη σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησαν την Τετάρτη οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *