Η UNICEF βράβευσε το Λιμενικό Σώμα για τη διάσωση παιδιών.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης βραβεύθηκε από τη UNICEF Ελλάδας το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στο πλαίσιο των βραβείων UNICEF 2015, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της κακοποίησης των παιδιών.

Στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ απονεμήθηκε το βραβείο «Λάμπρος Κανελλόπουλος», που θεσπίστηκε στη μνήμη του προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, για «το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και διαχρονικά για τη διάσωση/προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών».

Της βράβευσης προηγήθηκε προβολή βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες από τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού στα νερά του Αιγαίου για να διασώσουν μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τον Α’ Υπαρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Χονδρονάσιο, «από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, ο αριθμός εισερχομένων δια θαλάσσης προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 650.000 άτομα, σημειώνοντας μια αύξηση περίπου 1.873% σε σχέση με το 2014. Το ίδιο διάστημα, σε 4.800 περιστατικά έχουν διασωθεί 89.000 πρόσφυγες μετανάστες, αριθμός μοναδικός παγκοσμίως και από αυτούς έχουν καταγραφεί περισσότερα από 16.500 διασωθέντα παιδιά και βρέφη».

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ανέφερε: «Σε όλες τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης το Λιμενικό Σώμα κατάφερε να μη χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή , ούτε ένα παιδί. Όσες απώλειες υπήρξαν ήταν σε ναυάγια που δεν πρόλαβε. Και αυτό είναι το πιεστικό στοίχημα του ΛΣ, να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια, να ενισχύσουμε όλους τους σχεδιασμούς ώστε να προλαβαίνουμε και τα ναυάγια». «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα παιδί γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει ελπίδα» υπογράμμισε ο κ Δρίτσας.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης της UNICEF, «Για κάθε παιδί μία δίκαιη ευκαιρία: Η υπόσχεση για ισότητα», όπου σημειώνεται πως «σήμερα στην Ευρώπη, τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών είναι τα πλέον μειονεκτούντα σε σχέση με όλα τα άλλα παιδιά», «είναι πάνω από 200.000 τα παιδιά που διακινδύνευσαν τη ζωή τους φέτος για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη».

 

About kymaeditor

Check Also

Θαλάσσια ρύπανση κατά την πετρέλευση θαλαμηγού στη Μαρίνα Γλυφάδας

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας ημεδαπός οδηγός βυτιοφόρου οχήματος από στελέχη του Λιμεναρχείου Σαρωνικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *