Η Western Union ενεργοποίησε την υπηρεσία εξερχόμενων εμβασμάτων σε 200 χώρες.

Την υπηρεσία των εξερχόμενων εμβασμάτων (Western Union Money Transfer) από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, μέσω του συνεργάτη της εταιρείας στη χώρα, το Ίδρυμα Πληρωμών WorldBridge (Paylink), ενεργοποίησε η Western Union Company, ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων, επιτρέποντας στους πελάτες της να πραγματοποιούν εμβάσματα από την Ελλάδα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πελάτες της Western Union μπορούν να πραγματοποιήσουν εμβάσματα έως και 500 ευρώ το μήνα ανά πελάτη, ενώ για το συνεργάτη της (WorldBridge), ισχύουν τα όρια πληρωμών που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

«Η επαναλειτουργία της υπηρεσίας έρχεται σε συνέχεια της εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου που τέθηκε σε ισχύ από την ελληνική κυβέρνηση, επιτρέποντας στους φορείς που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά χρημάτων και βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, να ενεργοποιήσουν εκ νέου τη λειτουργία εξερχόμενων εμβασμάτων κάτω από ειδικούς όρους. Η WorldBridge, όπως και κάθε Ίδρυμα Πληρωμών, έχει ένα ανώτατο, μηνιαίο χρηματικό όριο για όλα τα εξερχόμενα εμβάσματα.

Η Western Union έχει ήδη ενεργοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις εγχώριες υπηρεσίες της στην Ελλάδα (Western Union Money Transfer service), προσφέροντας τη δυνατότητα πληρωμών τοις μετρητοίς για εμβάσματα στο εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό σε περισσότερα από 1.500 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Οι συναλλαγές σε ευρώ που πραγματοποιούνται με το σύστημα Western Union Money Transfer, μέσω του δικτύου Paylink και των καταστημάτων ΕΛΤΑ, δεν υπόκεινται στον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων (capital controls) που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, από κοινού με τους συνεργάτες μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε πλήρως τις υπηρεσίες μας στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Εκπνέει η προθεσμία εξόφλησης για όσους θέλουν ολόκληρη την επιστροφή φόρου – «Ξεπαγώνουν» οι μαζικοί συμψηφισμοί

Τέλος χρόνου αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ από τους φορολογούμενους (πολίτες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *