“Θέλουμε λύση και όχι να εκβιάσουμε την ευρωζώνη”

Στόχος μας είναι η λύση και όχι ο εκβιασμός της ευρωζώνης, τονίζει ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο CNN. Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια να βρεθεί η πιο λογική λύση «και για τις δύο πλευρές, μία λύση που να ελαχιστοποιεί τις απώλειες που θα έχουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι». Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σύντομα σε συμφωνία με τους εταίρους στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, οι Βορειοευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί τις απώλειες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες ως συνέπεια της λιτότητας.
«Η μοναδική εντολή που έχουμε είναι να ξαναλειτουργήσει η Ελλάδα και να βελτιωθεί η κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά, το 1/3 εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας», πρόσθεσε.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της πρότασης των ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη είναι το πρωταρχικό έργο της νέας κυβέρνησης». Υποστήριξε δε, ότι ακόμη και οι βορειοευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί τις απώλειες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες ως συνέπεια της λιτότητας ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε: «Η μοναδική εντολή που έχουμε είναι να ξαναλειτουργήσει η Ελλάδα και να βελτιωθεί η κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά, το 1/3 εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας».

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *