Θέσεις εργασίας και επενδύσεις φέρνει η επικύρωση του φιλικού διακανονισμού ΟΛΠ- Cosco

Νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις φέρνει η επικύρωση του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ- Cosco, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΠ Α.Ε.

Η ΣΕΠ Α.Ε. εκφράζει την ικανοποίησή της για τη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να εγκρίνει τον φιλικό διακανονισμό μεταξύ του ΟΛΠ και της ΣΕΠ Α.Ε (COSCO), η οποία δημιουργεί νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής.

Η εταιρία επισημαίνει επίσης πως τέτοιου είδους συμβάσεις μόνο επ’ ωφελεία των Ελλήνων μπορούν να εξελιχθούν, καθώς αυξάνουν σημαντικά τα δημόσια έσοδα και δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την ΣΕΠ Α.Ε., με την επίτευξη αυτής της επωφελούς και για τα δύο μέρη συμφωνίας συνεχίζεται η προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού στόχου, δηλαδή την ανάδειξη του Πειραιά ως το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, την καθιέρωση της Ελλάδας ως διαμετακομιστικό κόμβο της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και ως την Νότια Πύλη εμπορίου της Ευρώπης.

Μετά την επικύρωση του φιλικού διακανονισμού από την Εθνική αντιπροσωπεία, η ΣΕΠ Α.Ε. ξεκινά αμέσως την κατασκευή του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, με επενδύσεις που θα υπερβούν τα 230 εκατομμύρια ευρώ και που θα δημιουργήσουν 200 θέσεις εργασίας στο στάδιο κατασκευής και στη συνέχεια 800 μόνιμες θέσεις απασχόλησης.

Ταυτόχρονα η ΣΕΠ Α.Ε. επεξεργάζεται ένα πλήρες σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά, που θα καταθέσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες αρχές, όταν αυτό ολοκληρωθεί.

About kymaeditor

Check Also

Διακοπή διέλευσης πλοίων από τη διώρυγα της Κορίνθου

Από το Λιμεναρχείο της Κορίνθου ανακοινώνεται η διακοπή των διελεύσεων των πλοίων από τη Διώρυγα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *