“Συνοδοιπόροι για την ανάπτυξη του Πειραιά”

To μπαράζ επαφών που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες ο Γιάννης Μώραλης συνεχίστηκε και την Παρασκευή. Μετά λοιπόν την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, ήταν η σειρά να έρθει σε κατ ιδίαν επαφή, στο δημαρχείο Πειραιά  με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ , Βασίλη Κορκίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα  τα  μέλη  του Προεδρείου του Ε.Β.Ε.Π., που απαρτίζεται επίσης από τους κ. κ. Δ. Μαθιό, Α΄ Αντιπρόεδρο, Ν. Μαυρίκο Β΄ Αντιπρόεδρο, Δ. Μαρκομιχάλη, Γεν. Γραμματέα και Ν. Μανεσιώτη, Οικ. Επόπτη, με το νέο Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γ. Μώραλη, παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Β. Ταταρόπουλου.

Oπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στον εμπορικό και Βιομηχανικό κόσμο του Πειραιά, την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα:

• Οι προτάσεις του Ε.Β.Ε.Π. για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 (λειτουργία Χ.Ε.Π., υλοποίηση προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργία ναυτιλιακού cluster κ.α.).

• Η δημιουργία Γ.Ε.Π. στο χώρο του Επιμελητηρίου, που θα φιλοξενείται αδαπάνως στο πλαίσιο της λειτουργίας του, ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.

• Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των πειραϊκών επιχειρήσεων, λόγω έργων σε Μετρό και Τραμ.

• Η πρόταση του Ε.Β.Ε.Π. για τη μετεξέλιξη των Επιμελητηριακού Θεσμού, στο δίπτυχο «βιώσιμες επιχειρήσεις-υγιή Επιμελητήρια».

• Οι ενέργειες του Ε.Β.Ε.Π. εν όψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα την πρόθεση του Προεδρείου του Ε.Β.Ε.Π. για συνεργασία με το Δήμο προ όφελος του Πειραιά και των Πειραιωτών. Η νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά αντιλαμβανόμαστε πλήρως την σημασία που έχει για την πόλη μας και τους δημότες η υποστήριξη του εμπορικού και Βιομηχανικού κόσμου. Για το λόγο αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας θα είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το δύσκολο έργο για την ανάπτυξη του Πειραιά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

O Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, δήλωσε: «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς θεσμικά και ουσιαστικά θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του Δημάρχου για την ανάδειξη των δυνατοτήτων της πόλης μας. Η συνεργασία μας θα είναι συνεχής και αποτελεσματική».

About kymaeditor

Check Also

ΠΕ Αττικής: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού και εξωραϊσμού 7 Γεφυρών

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού αλλά και εξωραϊσμού των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *