«Θα εκλεγώ δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή»

Eνωτικός απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους -κυρίως προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη – τους οποίους κάλεσε να συνθέσουν μαζί προτάσεις για το καλό του πρώτου λιμανιού της χώρας, εμφανίστηκε σε  συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, προχωρώντας σε απολογισμό του έργου του τα τελευταία 3,5 χρόνια στο δήμο και παρουσιάζοντας 75 υποψηφίους, από το συνδυασμό του.
Ο δήμαρχος Πειραιά, αφού ευχαρίστησε όλους τους αντιδημάρχους του για το έργο τους στην πόλη, παρουσίασε ένα βίντεο επτά λεπτών με τα έργα του Πειραιά, ενώ διέψευσε τις φημολογούμενες πληροφορίες περί κόντρας του ιδίου με το μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, αλλά και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Με τον άγιο Σεραφείμ με συνδέει μόνο φιλία και αγάπη και κόντρα δεν υπήρξε ποτέ ούτε θα υπάρξει και τον ευχαριστώ γιατί και από άμβωνος λέει ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι φίλος της Εκκλησίας», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, προσθέτοντας επίσης ότι ο αείμνηστος Σταύρος Νταϊφάς, που διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, «ήταν ο άνθρωπος που λάτρευα και με λάτρευε».

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, απάντησε πως, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αισιόδοξος από τα μηνύματα που εισπράττει από τον κόσμο αλλά και από αθλητές και οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όλες οι δημοσκοπήσεις τον ενθαρρύνουν να πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Εξάλλου διευκρίνισε ότι στόχος του δεν είναι δυο εκλογές γιατί κάτι τέτοιο δεν το θέλει ούτε ο κόσμος του Πειραιά.
«Κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Β. Μαρινάκη»

Είπε επίσης ότι δεν έχει απολύτως τίποτα με το νυν πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλη Μαρινάκη. «Τον πατέρα του τον θυμάμαι τον τιμώ, τον αγαπώ και τιμώ τη μνήμη του», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος και προσέθεσε «ότι δεν γίνεται να έχω κόντρα με κάποιους αν δεν το θέλω και εγώ. Θα έχω κόντρα μόνο αν κάποιος βρεθεί να θίξει την ηθική μου υπόσταση ή απειλήσει την οικογένειά μου. Στην πολιτική είμαι εθισμένος ακόμα και στην άρνηση» προσέθεσε.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν θέλει από κανέναν πιστοποιητικό αν είναι ή δεν είναι Ολυμπιακός. «Είμαι Ολυμπιακός, αν δεν ήμουνα θα έλεγα “δεν είμαι”», δήλωσε και προσέθεσε ότι «ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε χρήματα και αγόρασε τις μετοχές της ομάδας, αφού έχει ένα πάθος υπέρ του Ολυμπιακού αλλιώς δεν θα τα έδινε καθώς δεν είναι και η καλύτερη επένδυση αυτόν τον καιρό».

Τόνισε επίσης ότι ο κ. Μαρινάκης τα πάει πολύ καλά ως πρόεδρος του Ολυμπιακού και παίρνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα πριν καν ξεκινήσει και ελπίζει να φέρει και το ευρωπαϊκό, όπως το έφεραν οι Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ.Για τους υποψηφίους δημάρχους ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είπε ότι τους θεωρεί συμμαχητές και ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη φιλοδοξία αλλά και καθήκον να υπηρετήσουν την πόλη αφού ο καθένας έχει τη δική του δυνατότητα να προσφέρει.
«Θέλω από τώρα να γνωρίζουν ότι θα έχουν μόνο την αγάπη μου και αλληλεγγύη μου και ότι αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του Πειραιά», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος συμπληρώνοντας ότι «ο πειραϊκός λαός θα ψηφίσει με γνώμονα το συμφέρον της πόλης».

Αναφερόμενος στον συνδυασμό του «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» είπε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τον ενθαρρύνουν να πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή.

 

About kymaeditor

Check Also

80 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Μάχη της Κοκκινιάς που έγινε στις …