«Θα πάρουν την περιουσία της Εκκλησίας»- Φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άνθιμος

Ξαναχτύπησε ο Άνθιμος. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, στο κυριακάτικο κήρυγμα του, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και έστρεψε τα βέλη του, χωρίς να τον κατονομάσει. στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στους πιστούς απηύθυνε έκκληση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε «είναι κρίμα, που σε περίοδο εκλογών, δεν ακούγεται τίποτα για την Πίστη και την Εκκλησία. Το μόνο που έχει ακουστεί, και δε θα κατονομάσω, είναι από κάποια πλευρά που ειπώθηκε πως μόλις εκλεγούμε θα πάρουμε την περιουσία της Εκκλησίας. Αυτή είναι η επιδίωξή τους; Είναι σκέψη δημιουργική για το λαό μας; Και πως θα την πάρεις; Δική σου είναι ή του πατέρα σου; Και πως θα την πάρεις αφού ήδη την έχουν πάρει όλη και δεν έχει άλλη; Θέλετε να πάρετε τις εκκλησίες μας; Δε θα το καταφέρετε ποτέ».

«Να προσευχηθείτε ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη στιγμή που συμμετέχουν σε αυτήν άλλες χώρες από τα Βαλκάνια, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, αλλά και άμεσα τα Σκόπια.
«Αυτό το θέμα είναι εθνικό, υπάρξεως, ιστορίας. Είναι δυνατόν να είμαστε έξω εμείς; Να κάνουμε προσευχή ώστε να μείνουμε μαζί με τα υπόλοιπα κράτη στον ευρωπαϊκό χώρο, γιατί αλλιώς… δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να συμβεί. Θα μείνουμε στην Ευρώπη, γιατί αυτό θέλει ο λαός, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα κυβερνήσει».

About kymaeditor

Check Also

Δόθηκε η άδεια τέλεσης της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με ανακοίνωσή του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Νομάρχη Τραπεζούντας, ο οποίος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *