«Θα πρέπει να πάρουμε μέτρα, αν δεν συμφωνήσουμε μέχρι τον Μάιο»

Τα περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση στενεύουν ασφυκτικά καθώς ο χρόνος περνάει και συμφωνία με τους δανειστές ακόμα δεν υπάρχει. Ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην «Αυγή» αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις τονίζοντας πως «η τελική συμφωνία πρέπει να γίνει το αργότερο τον Μάιο» , σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα υπάρξουν νέα μέτρα.

. «Υπάρχει σαφής δυνατότητα αλλά και επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η μεταβατική συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαΐου αν όχι εντός του Απριλίου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όπου τόνισε ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν η παράταση της αβεβαιότητας.

Μιλώντας για το ταμειακό πρόβλημα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε έλλειμμα και πρόσθεσε ότι αυτό αντιμετωπίστηκε με την εντατικοποίηση της εισροής των εσόδων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, καθώς και με μετάθεση πληρωμών.

«Όμως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι δημιουργεί προϋποθέσεις ύφεσης, και η κοινωνία δεν αντέχει άλλη ύφεση και άλλη ανεργία, άλλη λιτότητα. Διότι αν αυτό συμβεί, μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και ίσως αυτό θα επιθυμούσαν κάποιοι», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Για αυτό, συνέχισε, χρειάζεται τώρα να γίνει τμήμα της διαπραγμάτευσης και της λύσης η αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας.

«Επί του παρόντος ο κίνδυνος αυτός είναι αναστρέψιμος, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών και ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση, εντατικοποίηση και συντονισμός της δράσης της κυβέρνησης», είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 

About kymaeditor

Check Also

Υψηλές θερμοκρασίες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ακόμη και μέσα στη νύχτα – Στους 32 °C στο κέντρο της Αθήνας

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *