«Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για τη διάσωση του Τζανείου»

 Τη δέσμευσή του ότι «θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για τη διάσωση του, την αναβάθμισή του και τη λειτουργική του σχέση με την πόλη» εξέφρασε στους εργαζόμενους το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τη διοίκηση του Τζανείου ο Θόδωρος Δρίτσας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας, Πειραιάς η πόλη μας» συνοδευόταν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και γιατρούς, Παναγιώτη Βουτυράκο, Γιώργο Ντουνιά, Κώστα Σουμάκη αλλά και από τους Ελένη Σταματάκη, Δημήτρη Γκερλέ, Ηλία Τζαννετουλάκο, Καλλιόπη Δαρμή, Ειρήνη Γαβαλλά, Αναστασία Φραντζεσκάκη, Κώστα Κιμπιζή και Κατερίνα Σταύρου.
Ο Θοδωρής Δρίτσας ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποχρηματοδότησης, παρ. όλη την αυξημένη κίνηση του νοσοκομείου, την υποστελέχωση του παιδιατρικού τμήματος, καθώς και τη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση προγραμμάτων ανακαίνισης  της κτιριακής  υποδομής του νοσοκομείου.

Επισημάνθηκε επίσης το χρόνιο πρόβλημα της ανεπαρκούς κάλυψης της υγειονομικής περίθαλψης του πειραϊκού πληθυσμού.

Δηλώσεις Δρίτσα

Ο Θοδωρής Δρίτσας, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε:
«Στον Πειραιά είμαστε υπερήφανοι για το Τζάνειο νοσοκομείο μας, αλλά και για το άλλο μεγάλο νοσοκομείο, το Μεταξά. Είναι νοσοκομείο λαϊκό και ταυτόχρονα υψηλού επιστημονικού κύρους. Δεν είμαστε όμως διόλου υπερήφανοι για την πολύχρονη και διαρκώς εξελισσόμενη υποβάθμισή του, εξαιτίας των πολιτικών του μνημονίου στο χώρο της υγείας.

Δηλώνουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη της δήλωσής μας ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για τη διάσωση του Τζανείου, την αναβάθμισή του και τη λειτουργική του σχέση με την πόλη. Θα υλοποιήσουμε ένα σχέδιο στοχευμένης συνεργασίας Δήμου Πειραιά και Νοσοκομείου και θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στους αγώνες των γιατρών, των νοσηλευτών, του διοικητικού και εργατικού προσωπικού και στις προσπάθειες της διοίκησης.

About kymaeditor

Check Also

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων: Αρχαιολογικός περίπατος στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία Πόρου

Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία θρησκευτικά κέντρα του Αργοσαρωνικού, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *