Θεμελιώθηκε το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού από τον Σταύρο Κασιμάτη

Θεμελιώθηκε  από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη και τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου Ηρακλή Παληά, το νέο κτίριο επί της οδού Σταματοπούλου, που θα στεγάσει την ειδική αγωγή. Παρόντες στην λιτή εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Καλούδης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ιωάννα Καλομπράτσου.

Δεκαπέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 1999, που άφησε χωρίς στέγη τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης και μόλις δύο μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, το έργο ξεκίνησε και προχωρά ήδη με γοργούς ρυθμούς.

Η ολοκλήρωση του αναμένεται στα τέλη του 2015 και θα φιλοξενήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, στα οποία φοιτούν παιδιά από τον Κορυδαλλό και την ευρύτερη περιοχή και στεγάζονται τα τελευταία χρόνια σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή των 88 στρεμμάτων.

«Η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου ήταν ένας από τους σημαντικότερους στόχους της δημοτικής μας αρχής», τονίζει ο Σταύρος Κασιμάτης. «Η παροχή κατάλληλων συνθηκών εκπαίδευσης στα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Μετά από συστηματικές προσπάθειες καταφέραμε να γίνει πραγματικότητα».

Το νέο σχολείο γειτνιάζει με το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και φιλοξενεί δραστηριότητες αθλητικών σωματείων της πόλης.

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *