Θεοφάνεια: Κάθε χρόνο και χειρότερα…

Γράφει το Πειραϊκό Κύμα

Στον απόηχο του εορτασμού των Θεοφανείων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, αναρωτιόμαστε μήπως  ο τίτλος αναφέρει τον Πειραιά πρώτο λιμάνι κατ΄ ευφημισμό. Και αν για την περσινή χρονιά πιστέψαμε ότι η απουσία της πολιτειακής ηγεσίας ήταν συγκυριακή, φέτος πειστήκαμε πως την πρωτοκαθεδρία του Πειραιά την ημέρα των Θεοφανίων την απωλέσαμε ανεπιστρεπτί.

Η σημερινή εικόνα στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας και στην αποβάθρα του λιμανιού ήταν εικόνα εσωστρέφειας , για να μην πούμε εικόνα επαρχιακής πόλης της ενδοχώρας σε ανία.

Στον Πειραιά που μέχρι πρότινος υποδεχόταν Πρωθυπουργό και Πρόεδρο Δημοκρατίας σε κάθε σχεδόν εορτασμό, η κυβέρνηση της Άριστεράς΄ εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας-δηλαδή υπουργό με εντοπιότητα. Η Αντιπολίτευση παρούσα με τη Φώφη Γεννηματά και το Βασίλη Λεβέντη χωρίς άλλους αρχηγούς κομμάτων.  Την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο κ. Κικίλιας .

Κατά τη διάρκεια της δοξολογίας ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος σχεδόν υποβασταζόμενος από τους διακόνους του προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της λειτουργίας. Από τους τελετάρχες της Μητροπόλεως Πειραιά η οργάνωση και οι κινήσεις αγχωμένες και στο Ναό και στην εξέδρα. Το μόνο που λειτούργησε άριστα ήταν το διαδραστικό θεατρικό   με τα περιστέρια!

Στην εξέδρα των επισήμων λίγοι οι νυν βουλευτές και περισσότεροι οι τέως, ακολουθούμενοι από πολιτευτές και επίδοξους πολιτευτές!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε σαν βουλευτής Αθηνών και πήγε στη Δεξαμενή. Ο δε Πρωθυπουργός ερχόταν στον Πειραιά μόνο ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος. Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε από τον Πειραιά μόνο για να επιβιβαστεί στο πλοίο για Σαλαμίνα, πιθανότατα για να τιμήσει τον πατριώτη του Μητροπολίτη Σαλαμίνος και Μεγάρων κκ Κωνσταντίνο.

Τις  δεκαετίας του 90 και του 2000 κάθε εορτασμός των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά ήταν μία απαράμιλλη προβολή της πόλης και μια παρέλαση πρωτοκλασσάτων υπουργών.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και αξίζει τον προβληματισμό μας .Αν οι κρατούντες θεωρούν το λιμάνι ξένο ας προσκαλέσουν έστω τους νέους διαχειριστές. Αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσουν να αποτρέψουν την παρακμή!

 

About kymaeditor

Check Also

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά, ένα μεγάλο έργο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *