Θερμή υποδοχή της κινέζικης κρουαζιέρας στην Κρήτη.

Με Κρητικούς χορούς, μαντινάδες τοπικά εδέσματα και ρακί έγιναν δεκτοί στην Κρήτη οι πρώτοι Κινέζοι τουρίστες κρουαζιέρας που κάνουν το γύρο του κόσμου και «έπιασαν» Ηράκλειο το πρώτο Ευρωπαϊκό λιμάνι στο ταξίδι τους. Πρόκειται για 800 Κινέζους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ανάμεσα τους δημοσιογράφοι κορυφαίων μέσων ενημέρωσης αλλά και δημοφιλείς ηθοποιοί, που έχουν ναυλώσει το πλοίο Costa Atlantica χωρητικότητας 3.500 επιβατών που ξεκίνησαν από την Σαγκάη και κάνουν στάσεις σε μεγάλα λιμάνια τουριστικών προορισμών.

Οι πρώτοι Κινέζοι τουρίστες, στην εκδήλωση υποδοχής που οργάνωσε η Περιφέρεια παρόντων εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκη εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού, Κώστα Φασουλάκη εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού και ο Πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννη Μπρά, έγιναν δεκτοί με ζωντανή Κρητική μουσική και χορούς του συγκροτήματος του Θανάση Μαυρόκωστα ενώ ταυτόχρονα έγινε παραδοσιακό κέρασμα με ξεροτήγανα και ρακί.

Οι Κινέζοι τουρίστες εξέφρασαν την χαρά τους για την θερμή υποδοχή- φιλοξενία και μάλιστα ορισμένοι πήραν μέρος στους χορούς του Κρητικού συγκροτήματος. Οι 800 Κινέζοι έφτασαν στο λιμάνι του
Ηρακλείου το πρωί και θα αναχωρήσουν στις 7 το βράδυ ενώ στο διάστημα της παραμονής τους πραγματοποιούν εκδρομές με λεωφορεία σε αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριά, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Ωστόσο οι συμμετέχοντες στην κρουαζιέρα δημοσιογράφοι στο διάστημα της παραμονής τους στο νησί μας κάνουν φωτογραφήσεις-ρεπορτάζ για τα αξιοθέατα του νησιού οι δε ηθοποιοί παρουσιάζουν διάφορα δρώμενα. Μάλιστα στους εκπροσώπους του τύπου και στους επικεφαλής της κρουαζιέρας δόθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΟΛΗ αναμνηστικά δώρα, πληροφοριακό υλικό για την Κρήτη αλλά και μεταφρασμένο στα Κινέζικα το βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο» καθώς ο Κρητικός συγγραφέας είναι ιδιαίτερα γνωστός- πολυδιαβασμένος.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης καλωσορίζοντας τους Κινέζους τουρίστες εξέφρασε τη χαρά του που οι προσπάθειες και οι στοχευμένες ενέργειες της Περιφέρειας στο εξωτερικό βρίσκουν ανταπόκριση στην προσέλκυση τουρισμού στην Κρήτη και τώρα με την οργανωμένη κρουαζιέρα.

About kymaeditor

Check Also

Μητσοτάκης: Εθνική επιταγή η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *