Θετικά εξελίσσονται τα θέματα της Κρουαζιέρας.

«Από την πλευρά της κρουαζιέρας που αντιπροσωπεύουμε, ήδη λάβαμε μηνύματα θετικά, μετά την επίτευξη συμφωνίας και υποσχέσεις για την στήριξη στον τομέα αυτό». Την επισήμανση αυτή κάνει ο Θεόδωρος Κόντες Πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας με δημόσια τοποθέτησή του και μέσα στο κλίμα ανασφάλειας που δημιουργήθηκε το τελευταίο 15νθήμερο.
«Η σύμπνοια και συνεννόηση των περισσοτέρων βουλευτών κομμάτων, για το εθνικό καθήκον να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το ευρώ, οδήγησαν, κάτω από ασφυκτικές δυσκολίες, στην συμφωνία της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Τις δύσκολες στιγμές που θα ακολουθήσουν, προκειμένου για την εφαρμογή των μέτρων που επιβλήθηκαν, πρέπει όλοι να ενωθούμε για να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, μια που η προσαρμογή είναι πλέον μονόδρομος και η ανάπτυξη στην πατρίδα μας στηρίζετε βασικά σε δύο τομείς (ναυτιλία – τουρισμός).»

Ο Θ.Κόντες απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ζητά την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξομάλυνση του τραπεζικού συστήματος:

«Από πλευράς πολιτείας, τώρα χρειάζεται άμεση ανταπόκριση στην εξομάλυνση του τραπεζικού συστήματος για την διακίνηση Κεφαλαίων των εταιρειών, αλλά και την εξυπηρέτηση των τουριστών, με αντίστοιχη ικανοποίηση όλου του φάσματος του εμπορικού κλάδου>

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι η Ένωση θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειες για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα για τον ελληνικό τουρισμό:

«Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε με θετικά στοιχεία τους συνεργάτες μας και τουριστικούς φορείς ανά τον κόσμο, με σκοπό να διασώσουμε το μεγαλύτερο δυνατό τουριστικό ρεύμα και να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε το τελευταίο διάστημα.

Η προσπάθεια βέβαια θα αφορά προγραμματισμούς σε ορίζοντα τουλάχιστον δύο ετών και θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά και ο κρατικός φορέας προς τα αρμόδια Υπουργεία» και συμπληρώνει ζητώντας τη σύσταση «Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας»:

«Είναι λοιπόν αυτή την στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίο και πολύ επείγον, να υλοποιηθεί η υπόσχεση της Πολιτικής Ηγεσίας για συγκρότηση της «Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας», ενέργεια που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό.

Σκοπός της Επιτροπής αυτής θα είναι η με ταχείες διαδικασίες μελέτη των θεμάτων – προβλημάτων του κλάδου, ώστε να μπορούν να προωθούνται οι διαδικασίες από κάθε αρμόδιο Κρατικό Όργανο, προκειμένου για την επίλυσή των, με στόχο τη δημιουργία ελκυστικών όρων ανάπτυξης του τόσο σημαντικού για την Χώρα μας κλάδου αυτού της τουριστικής ναυτιλίας, με τα γνωστά οφέλη για την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των δεκάδων λιμένων προσεγγίσεως κρουαζιεροπλοίων.

Η Πολιτεία θα πρέπει να βρει τρόπους, ώστε να παραμένουν οι εταιρείες ανταγωνιστικές στον διεθνή στίβο, αποτρέποντας την μετανάστευση της έδρας των στο εξωτερικό.

Ο Ελληνικός εφοπλισμός και οι επιχειρήσεις γενικά στην ναυτιλία, έχουν αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν, σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας, ότι στηρίζουν τον τόπο αυτό και εν γένει την οικονομία με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων δωρεών ιδρυμάτων κλπ.

Η εξομάλυνση λειτουργίας των τραπεζών, η συναλλαγματική πολιτική, η απασχόληση Ελλήνων υπαλλήλων και ναυτικών, θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του Κράτους για τις αναγκαίες ρυθμίσεις».

About kymaeditor

Check Also

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου

Σε εξέλιξη είναι έρευνες και σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου για τον εντοπισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *