Θετικό το πρόσημο για το Ελληνικό Yachting.

Θετικά τα μηνύματα για το ελληνικό yachting όπως παρουσιάστηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου με αφορμή την  έκθεση East Med Yacht Show 2015, η οποία διοργανώνεται για 14η χρονιά και πραγματοποιείται στον Πόρο από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, με τη συνένωση δυνάμεων τριών Ενώσεων και Συνδέσμων, της Ένωσης Πλοιοκτητών Επανδρωμένων Σκαφών Τουρισμού          ( ΕΠΕΣΤ), του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ).

Η έκθεση που στοχεύει  στην προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα  αναμένεται να φιλοξενήσει 50 έως 70 ελληνικά κυρίως σκάφη, καθώς και 80 τουριστικά γραφεία από ΗΠΑ, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Τουρκία και χώρες της Βόρειας Αφρικής, όπως Μαρόκο και Τυνησία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επανδρωμένων Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ)  Πειραιώτης κ. Αντώνης Στελλιάτος  ανακοίνωσε ότι  παρουσιάζουν οι κρατήσεις στα ιστιοπλοϊκά και τα καταμαράν παρουσιάζουν αύξηση 10%, ενώ σε αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται η ζήτηση και για τα μίνι κρουαζιερόπλοια έως 99 ατόμων μέχρι στιγμής για τη φετινή χρονιά.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης μάλιστα θα παρουσιαστεί ένα νέο προϊόν, το οποίο θα προωθηθεί από τα ταξιδιωτικά γραφεία το 2016, φιλοδοξώντας τη διεύρυνση της αγοράς του θαλάσσιου τουρισμού και σε όσους κάνουν διακοπές με οργανωμένα γκρουπ. Πρόκειται για τη δυνατότητα ενοικίασης σκαφών από μεμονωμένους ταξιδιώτες, ή μικρές ομάδες.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί  την πιο σημαντική και στοχευμένη  έκθεση στο είδος της και μάλιστα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος από τις δηλώσεις του προέδρου της ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρου Τσιλίδη για τη φετινή τουριστική κίνηση, αναμένεται  αύξηση σε υψηλό ποσοστό σε αφίξεις από το εξωτερικό, εστιάζοντας στην άνοδο της γαλλικής αγοράς, με τους γάλλους επισκέπτες να αναμένεται να φθάσουν τους 1.450.000. Σημείωσε επίσης την αύξηση 15% από το Ισραήλ, τη μείωση από τη Ρωσία, αλλά και τη δυναμική από τις ΗΠΑ χάρη στη νέα ισοτιμία δολαρίου ευρώ, η οποία καθιστά τα ταξίδια στην Ευρώπη 40% φθηνότερα.

Τα μηνύματα αυτά είναι ενθαρρυντικά καθώς ο κλάδος δέχεται πιέσεις από γείτονες χώρες όπως η Τουρκία και η Κροατία.

About kymaeditor

Check Also

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από το κλειστό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *