Θλιβερή η κατάσταση στο Νεκροταφείο της Ανάστασης.

Απογοητευτική είναι η εικόνα για τον επισκέπτη στο Κεντρικό Κοιμητήριο της Ανάστασης του Πειραιά. Σήμερα συνεργάτης του Πειραϊκού Κύματος επισκέφθηκε οικογενειακό τάφο και διαπίστωσε ότι:  ο χώρος έχει έκδηλα τα σημάδια της εγκατάλειψης με ταφικά μνημεία κατεστραμμένα, χόρτα και σκουπίδια ανεξέλεγχτα (σχετ. φωτο) , κλοπές διακοσμητικών και απουσία επιτήρησης. Όλα αυτά σε ένα χώρο πρωτίστως ιερό και δευτερευόντως πολιτιστικό που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι επισκέψιμο ανοικτό μουσείο.

Ανάσταση 1

Ανάσταση 3

 

Είναι αλήθεια ότι η μετακίνηση των τελετών στο Ενοποιημένο Κοιμητήριο Σχιστού έχει αφαιρέσει το οικονομικό κίνητρο παρουσίας στην Ανάσταση, παρόλο που η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ορίζει δύο ιερείς ημερησίως. Και ευτυχώς που υπάρχει ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Παναγιώτου για να επιλύει τα όποια προβλήματα δημιουργούνται και να απορροφάει τους κραδασμούς που προέρχονται από παράπονα επισκεπτών.

Ανάσταση 2

Είναι άξιο απορίας γιατί η Δημοτική Αρχή και η προηγούμενη και η παρούσα αδιαφορεί προκλητικά για το Κοιμητήριο. Ίσως επειδή οικογενειακά και συναισθηματικά δεν τους συνδέει τίποτα με την Ανάσταση του Πειραιά.

Το Κοιμητήριο της Αναστάσεως είναι το Κοιμητήριο των γηγενών Πειραιωτών για όσους δε γνωρίζουν.

 

About kymaeditor

Check Also

Καμίνια: Σύλληψη 41χρονου ιδιοκτήτη επιχείρησης για επίθεση σε βάρος αλλοδαπού

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,  από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *