Θοδωρής Δρίτσας-Προγραμματικές Δηλώσεις για τον Πειραιά.

Δρίτσας
Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δημόσιο φορέα ακτοπλοΐας και αυτοτελές υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά πιθανώς ενταγμένο σε γενικότερο σχεδιασμό, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά και Νήσων, Θοδωρής Δρίτσας, στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι το σημερινό μοντέλο της ακτοπλοΐας έχει φθάσει στα όριά του, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει ένα δημόσιο σχήμα για την ακτοπλοΐα μέσα από το οποίο θα επιλύει πολλά από τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα μικρά νησιά και για τα οποία δεν ενδιαφέρονται ιδιωτικές ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε την ανάγκη δημιουργίας φορέα δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και αντιμετώπισης της ανεργίας στους κατώτερους αξιωματικούς και εν γένει στα πληρώματα των πλοίων σε όλες τις ειδικότητες.

Υπενθύμισε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να έχει μια καλή συνεργασία με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ) εφ’ όλων των θεμάτων του τομέα, ενώ έδωσε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ρόλο βαρόμετρου για τη γενικότερη απασχόληση και την ανάπτυξη του Πειραιά.

About kymaeditor

Check Also

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης. Συγκεκριμένα 23 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *