Θοδωρής Δρίτσας: Υπέρ της διατήρησης των αυτοτελών ταμείων των ενστόλων.

Τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα υπέρ του διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των λιμενικών και της αυτοτέλειας του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος εκφράστηκε σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πλέον δεν θα συνεχιστεί ο διάλογος κωφών που γινόταν με την προηγούμενη κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά θέματα των λιμενικών – κάτι που έθιξε νωρίτερα στον χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Δημήτρης Σαϊτάκης – αλλά θα γίνεται διάλογος για την εξεύρεση λύσεων ακόμα και αν υπάρχουν αποκλίσεις και δεν θα υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Αναφέρθηκε ξανά στην αυτοτέλεια του υπουργείου και στην αναπτυξιακή προοπτική του.

Στάθηκε στον κοινωνικό ρόλο του Λιμενικού και είπε πως είναι κοινοί οι στόχοι όπως η αναβάθμιση των υπηρεσιών. Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως άξονα τη διατήρηση των αυτοτελών Ταμείων των ενστόλων και σε αυτή τη κατεύθυνση ζήτησε να συγκροτηθεί μια κοινή πρόταση σε συνεργασία με τους συνδικαλιστές του Λιμενικού και να εξασφαλιστεί η ανεξαρτησία του Ταμείου με κάθε τρόπο.

About kymaeditor

Check Also

«Αμμόχωστος- Πειραιάς: Διαδρομές Επί Σκοπού» Έκθεση με έργα ζωγραφικής της Αμμοχώστου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Αμμοχώστου στο πλαίσιο αδερφοποίησής τους, παρουσιάζουν για πρώτη φορά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *