Ιδρύει φασιστικό κόμμα ο μακελάρης Μπρέιβικ – “Με έμπνευσε η επιτυχία της Χρυσής Αυγής”

Ζηλωτής της Χρυσής Αυγής δηλώνει ο μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ. Ο 35αχρονος Νορβηγός, που το 2011  αφαίρεσε τη ζωή 77 ατόμων στο νησί Ουτόγια, εκ των οποίων πολλούς έφηβους μέλη της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, φιλοδοξεί να ιδρύσει το δικό του φασιστικό κόμμα προκειμένου, να αποτρέψει και άλλες σφαγές σαν τη δική του.

Σε 34σλιδη επιστολή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο, που τιτλοφορείται: «Αντερς Μπεχρινγκ Μπρέιβικ, γενικός γραμματέας και υποψήφιος βουλευτής του Νορβηγικού Φασιστικού Κόμματος (NFP) και της Λέγκας της Σκανδιναβίας (NL)», σκοπός του κόμματος θα είναι η αποφυγή επανάληψης σφαγών σαν αυτή που έκανε αυτός και λέει -μεταξύ άλλων- πως το νεοναζιστικό κόμμα του άνοιξε νέους ορίζοντες αφού  εμπνεύστηκε από την εκλογική επιτυχία αυτού στην Ελλάδα και ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι κάνει «πολιτική στροφή, ασπαζόμενος τα δημοκρατικά αιτιώδη»».

«Ως πρώην μαχητής, η καρδιά μου κλαίει για τη βαρβαρότητα που διέπραξα στις 22 Ιουλίου. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι να εργαστώ για να εμποδίσω να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αυτός θα είναι και ο σκοπός του κόμματος» γράφει στην επιστολή του μέσα από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην περιοχή Σκέιν, όπου κρατείται εδώ και δύο χρόνια. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου τώρα είναι να διαβεβαιώσω ότι κάτι σαν αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ» συμπληρώνει και προσθέτει ότι «ο όλος σκοπός του NFP και της NL είναι ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Ισχυρίζεται ότι πλέον έχει «προσηλυτιστεί στη δημοκρατία» και ζητά από τις αρχές της Νορβηγίας να άρουν κάθε εμπόδιο για τη σύσταση του «φασιστικού» του μορφώματος. Όπως διευκρινίζει μάλιστα επέλεξε τον όρο «φασιστικό» για να αποφύγει να χαρακτηριστεί το κόμμα του «ναζιστικό».

Το κόμμα του ο Μπρέιβικ το ονομάζει Νορβηγικό Φασιστικό Κόμμα (ΝFP) και Σκανδιναβική Συμμαχία (ΝL) και όπως λέει θα τον βοηθήσει να προωθήσει την ιδεολογία του, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει ξανά στη βία.

Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Μπρέιβικ είχε αρχικά σκοτώσει οκτώ ανθρώπους ανατινάσσοντας μια βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια 69 άλλους, τους περισσότερους εφήβους, ανοίγοντας πυρ εναντίον συγκέντρωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.

 

 

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Βραζιλία: Πυρκαγιά στην Κοπακαμπάνα

Το πυροσβεστικό σώμα στο Ρίο ντε Ζανέιρο προσπαθούσε χθες Παρασκευή να περιορίσει δασική πυρκαγιά σ’ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *