Ικανοποίηση ΕΣΠ: «Η απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές είναι μια πρώτη νίκη»

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου αναστέλλονται μέχρι τέλους η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές – κάνοντας δεκτή την αίτηση των εμπόρων και εργαζομένων-  εξέφρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς που εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Με μεγάλη ικανοποίηση ο εμπορικός κόσμος του Πειραιά δέχθηκε την απόφαση του ΣτΕ να μην εγκρίνει το μέτρο, ως ανούσιο και αβάσιμο, τόσο για τους καταστηματάρχες, όσο και για τους εργαζόμενους.
Μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός, ότι το ΣτΕ έλαβε σοβαρά υπόψη του τα στοιχεία και τις σχετικές μελέτες που κατέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σύμφωνα με τις οποίες η λειτουργία καταστημάτων κατά τις 7 Κυριακές δεν απέδωσε, ούτε ως προς την αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, ούτε ως προς την απασχόληση, αναγνωρίζοντας παράλληλα το ανθρωπίνως αναγκαίο δικαίωμα των εμπόρων και εργαζομένων της ανάπαυσης για μια ημέρα, καθώς και της συνεύρεσής τους με τις οικογένειές τους.
Θεωρούμε, την ανωτέρω απόφαση ως μια πρώτη νίκη και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι και η τελική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ το Νοέμβριο θα βασιστεί στα ίδια δεδομένα».

 

About kymaeditor

Check Also

ΥΠΕΝ:Συντονισμένες δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου άγριων πτηνών

Εντατικούς ελέγχους στην ύπαιθρο της Σαντορίνης για να κατασταλεί το φαινόμενο της παράνομης παγίδευσης ωδικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *