Ιταλία: Παράνομος ο φασιστικός χαιρετισμός και οποιαδήποτε επανασύσταση του φασιστικού κόμματος – «Η Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει να τυγχάνει της πρέπουσας προστασίας»

Η γειτονική Ιταλία έκανε την αρχή. Ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι φασιστικός χαιρετισμός παραμένει αδίκημα και είναι παράνομος. Θέλησαν να καταστήσουν σαφές ότι ο νόμος που βρίσκεται σε ισχύ από το 1952 και απαγορεύει την επανασύσταση του φασιστικού κόμματος αλλά και το φασιστικό χαιρετισμό με την αναφώνηση “παρών” διατηρείται ακέραιος.

Αφορμή υπήρξε η υπόθεση δύο μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης Casapound, οι οποίοι αναμείχθηκαν σε μία νεοφασιστική συνάντηση στη βόρειο Ιταλία στις 10 Φεβρουαρίου του 2009. Τότε, χαιρέτισαν φασιστικά και καταδικάσθηκαν γι αυτό τόσο από το πρωτοβάθμιο όσο και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Μπολτσάνο, στο Άνω Αδίγη, σε φυλάκιση δύο μηνών και πρόστιμο 300 ευρώ ο ένας και 140 ο άλλος. Οι χρηματικές ποινές μετατράπηκαν στη συνέχεια σε πρόστιμο των 700 ευρώ συνολικά.

Ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι «η Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει να τυγχάνει της πρέπουσας προστασίας» από την στιγμή που «παρά το ότι το Σύνταγμα ισχύει εδώ πολλές δεκαετίες, τίποτα δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει εκλείψει πλέον ο κίνδυνος επανασύστασης ιδεολογικών και πολιτικών οργανισμών με κοινή αναφορά στο διαλυθέν φασιστικό κόμμα ή σε ανάλογες πολιτικές δυνάμεις». Στην Ελλάδα πάλι επιτρέπουμε στο φασισμό να εισχωρεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και μέσα στα σπίτια μας…

Σ.Σ.

 

About kymaeditor

Check Also

Η Israel El Al Airlines ακυρώνει 15 πτήσεις στις 13 – 14 Απριλίου – Κλείνει ο εναέριος χώρος του Ισραήλ

Η ισραηλινή El Al Airlines ακύρωσε 15 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο και την Κυριακή, ανακοίνωσε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *