Κάλεσμα Στουρνάρα στις τράπεζες: Στηρίξτε την πραγματική οικονομία

Ρευστότητα στην αγορά ζητά από τις τράπεζες ο Γ. Στουρνάρας, μέσω συνέντευξη;ς του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.Μετά το επιτυχημένο πέρας των stress test για τις ελληνικές τράπεζες, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, τις καλεί να στηρίξουν την πραγματική οικονομία. 
Πιο συγκεκριμένα, με δήλωση του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο ότι «το τραπεζικό σύστημα γύρισε σελίδα λίγες ημέρες πριν την ανάληψη της εποπτείας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΚΤ στις 4 Νοεμβρίου, οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες αντιμετώπισαν τη σημαντική πρόκληση των stress tests της ΕΚΤ».

Όπως θεωρεί ο επικεφαλής της ΤτΕ, πλέον οι τράπεζες μπορούν να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας, χρηματοδοτώντας επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αλλά παράλληλα και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται σήμερα σε πιο γερές βάσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αφού έχουν ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή τους θέση -όπως προκύπτει και από την αξιολόγηση της ΕΚΤ- για να συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση της ελληνική οικονομίας», συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

About kymaeditor

Check Also

Καστοριά: Σοβαρές ζημιές από χαλάζι στα φασόλια Πρέσπας και στα μήλα

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν οι καλλιέργειες φασολιού στην Πρέσπα και μήλων στην Καστοριά από την ισχυρή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *