Κέρδη 69 εκατομμύρια € για τον ΟΤΕ το β΄τρίμηνο του 2014

Καθαρά κέρδη 69 εκατομμύρια ευρώ εμφάνισε ο ΟΤΕ, το β΄ τρίμηνο του 2014, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 21%,με το περιθώριο EBITDA ενισχυμένο κατά 130 μονάδες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε επίπεδο εξαμήνου, κατέγραψε υποχώρηση καθαρών κερδών κατά 44,1%, στα 125,1 εκατ. ευρώ έναντι 223,9 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2013. Συνολικά για το εξάμηνο η κερδοφορία διαμορφώνεται στα 125 εκατ. ευρώ, μειωμένα έναντι του 2013.

 Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, οι καθαρές νέες ευρυζωνικές συνδέσεις του ΟΤΕ κατά το τρίμηνο ανήλθαν σε 34.000 ή 46% των συνολικών καθαρών νέων ευρυζωνικών συνδέσεων της αγοράς, σημειώνοντας υψηλότερο μερίδιο αγοράς σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα παρά τον έντονο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, οι υπηρεσίες VDSL του ΟΤΕ, που διατέθηκαν εμπορικά στα τέλη του 2012, είχαν προσελκύσει περισσότερους από 68.000 συνδρομητές μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014, ενώ ο συνολικός αριθμός συνδρομητών τηλεόρασης συνέχισε να αυξάνεται σημαντικά με την προσέλκυση περισσότερων από 17.000 νέων πελατών το τρίμηνο, ως αποτέλεσμα του εμπλουτισμού του περιεχομένου.

Δηλώσεις Μιχάλη Τσαμάζ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου 2014, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ ΟΤΕ -2,45%, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Και το Β’ τρίμηνο της χρονιάς, παρουσιάσαμε καλά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τα περιθώρια κερδοφορίας EBITDA και τα καθαρά μας κέρδη, παρά την επίδραση από τη μείωση των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία και τον έντονο ανταγωνισμό.

Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, ο ΟΤΕ κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις στις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης, ενώ περιόρισε περαιτέρω την απώλεια γραμμών στο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα της συνεχούς έμφασης που δίνουμε στη συγκράτηση του κόστους, η κερδοφορία στη σταθερή τηλεφωνία παρουσίασε νέα σημαντική βελτίωση».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Όπως αναμέναμε, οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου επανήλθαν στα επιθυμητά επίπεδα το δεύτερο τρίμηνο. Ενισχύουμε διαρκώς τη χρηματοοικονομική μας ευελιξία, ενώ μετά το τέλος του Β’ τριμήνου μειώσαμε ακόμη περισσότερο το κόστος δανεισμού μέσω μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης έκδοσης ομολόγων. Επιταχύνουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, ώστε να διασφαλίσουμε την ξεκάθαρη υπεροχή των προϊόντων μας στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία.

Οι δυναμικές μας επιδόσεις στην αγορά, παρά την επιβαλλόμενη διαφορά στις τιμές των προϊόντων στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα τη στρατηγική μας, η οποία θα συνεχίσει να στηρίζει τα έσοδά και την κερδοφορία μας για το υπόλοιπο έτος και μακροπρόθεσμα».

«Θα ενισχυθεί η κερδοφορία»

Σύμφωνα με τη διοίκηση, «ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να εστιάζει στη μείωση του κόστους, και η κερδοφορία της εταιρείας αναμένεται να ενισχυθεί από τη συνεχιζόμενη μείωση κόστους από τα πρόσφατα Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης.

Όπως είχαμε προβλέψει, οι ταμειακές ροές από τις δραστηριότητες της εταιρείας ανέκαμψαν το Β’ Τρίμηνο 2014 και επέστρεψαν σε κανονικά επίπεδα μετά τους έκτακτους και συγκυριακούς παράγοντες που επηρέασαν τις επιδόσεις του Α’ Τριμήνου 2014».

 

About kymaeditor

Check Also

Σε 24 δόσεις, αντί 12, μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *