Κίνα προς Τσίπρα: Στήριξε τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Tα όσα είπαν τις προηγούμενες ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη για την Coscο και το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προκαλέσει αναταραχή στη Κίνα. Ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας Λι Κετσιάνγκ δείχνει ανήσυχος από τις πιθΑνές εξελίξεις στο μεγάλο λιμάνι που εχουν να κάνουν με τη μη ιδιωτικοποίησή του και έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει αυτές τις επενδύσεις. Αυτό ανακοίνωσε το Πεκίνο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, η Κίνα δεν επιβεβαίωσε εάν ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κετσιάνγκ να επισκεφθεί το Πεκίνο, καθώς αυτή απευθύνθηκε χθες κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άντρες, χωρίς να προσδιορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης, ο Λι Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι οι κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά «ευνόησαν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης» και εξέφρασε την ελπίδα του πως οι δύο πλευρές θα σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους και ότι «η Κίνα επιθυμεί να συνεργασθεί με την Ελλάδα για να μετατραπεί το λιμάνι αυτό σε διαμετακομιστικό κόμβο ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη».

«Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει τις μεγαλύτερες νομικές εγγυήσεις προς τις κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», είπε ακόμη ο πρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με το κείμενο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παραδέχθηκε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί «σημαντικό σχέδιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες» και σύμφωνα με το κείμενο ανέφερε πως η Ελλάδα «θα παράσχει περισσότερη προσοχή και στήριξη».

About kymaeditor

Check Also

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο στην έξοδο της λεωφ. Κηφισού προς Πειραιά

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *