Καθ’έξιν ανεπαρκής και έκπτωτη η ΝΕΛ στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου.

Με πρόταση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που συνεδρίασε χθες έκπτωτη αναμένεται να κηρυχθεί η ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος μετά και την τελική απόφαση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα.

Η έκπτωση της θυγατρικής της ΝΕΛ από τη συγκεκριμένη γραμμή που την εκτελούσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης», το οποίο όμως από τις 27 Απριλίου βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι του Λαυρίου, λόγω επίσχεσης των ναυτικών που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από την εταιρεία, υπήρχε ως θέμα συζήτησης μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα στη χθεσινήή συνεδρίαση του ΣΑΣ. Και αυτό γιατί εκτός από τους απλήρωτος ναυτικούς που έχουν πλέον φθάσει στα όριά τους, υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους και τους φορείς των δυο νησιών, οι οποίοι ζητούσαν από τον υπουργό να βρεθεί άμεσα λύση .Την περασμένη εβδομάδα κάτοικοι της Λήμνου εξέθεσαν στον υπουργό το πρόβλημα δια ζώσης

Την τελική απόφαση όμως θα λάβει ο ίδιος ο Θ. Δρίτσας, ο οποίος από Δευτέρα θα μελετήσει την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΣΑΣ και εάν συμφωνήσει –που αυτό θεωρείται το πιθανότερο σενάριο- θα προχωρήσει στην υπογραφή.

Εν μέσω τουριστικής περιόδου λοιπόν θα αναζητούν άλλη εταιρεία και άλλο πλοίο για την εξυπηρέτηση των νησιών του Β. Αιγαίου. Βεβεαίως πρέπει να σημειώσουμε πως το μακρόθυμο ελληνικό κράτος επέτρεψε στη ΝΕΛ να συμμετέχει στο διαγωνισμό και να κατοχυρώσει τη γραμμή παρόλο που και προβλήματα με τους εργαζόμενους ήταν γνωστό ότι είχε και έκπτωτη είχε κηρυχθεί πέρσι.
Αν δε χρειάζεται να πας Βόρειο Αιγαίο, γιατί να νοιάζεσαι.

About kymaeditor

Check Also

Εργατικό δυστύχημα με έναν εργαζόμενο νεκρό στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *