Καθήκοντα αναλαμβάνει ξανά η Δημοτική Αστυνομία στους δρόμους του Πειραιά.

Τα καθήκοντά της αναλαμβάνει η Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Πειραιά, σύμφωνα με το Νόμο 4325/2015 και με το υπ΄αριθμ ΦΕΚ 2640, το οποίο εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2015.

Η νέα Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Πειραιά, απαρτίζεται από σημαντικά μικρότερο αριθμό σε σχέση με το 2013, οπότε και καταργήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αποτελείται μόνο από 24 άτομα, έναντι 114 που ήταν το 2013.

Παρά το μειωμένο έμψυχο δυναμικό όμως, η Δημοτική Αστυνομία καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να συνδράμει επικουρικά στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Πειραιά.

Είναι δεδομένο ότι η πόλη είναι επιβαρυμένη λόγω των έργων, γεγονός που δυσκολεύει την καθημερινότητα όλων. Σκοπός είναι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, να διευκολυνθεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να αντιμετωπιστούν στο μέτρο του εφικτού, παραβάσεις που στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου όπως είναι η παρεμπόδιση πρόσβασης σε ΑμεΑ, το παρεμπόριο, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι το ξεκίνημα μιας προσπάθειας για τη βελτίωση τόσο της εικόνας όσο και της καθημερινότητας της πόλης, η οποία είναι ήδη αρκετά βεβαρημένη εξαιτίας κυρίως των έργων που πραγματοποιούνται σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στους δρόμους του Πειραιά και συνδράμουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ και της Τροχαίας Πειραιά, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν για τη διευκόλυνση της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση από μόνη της η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και καμία Αρχή, δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, αν δεν υπάρχει βοήθεια και από τους ίδιους τους πολίτες. Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η αντικοινωνική συμπεριφορά όπως είναι π.χ. η παρεμπόδιση πρόσβασης σε ΑμεΑ, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το παράνομο παρκάρισμα είναι προπάντων ευθύνη του καθενός από εμάς ξεχωριστά για να εξαλειφθεί. Είναι ανάγκη όλοι οι πολίτες να συμβάλλουν με πράξεις στην ομαλή λειτουργία της πόλης επιδεικνύοντας την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία και συμπεριφορά που δεν θα επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινή ζωή όλων στον Πειραιά».

About kymaeditor

Check Also

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, σε Επίτιμο Καθηγητή της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο  Πειραιώς, διοργάνωσε την τελετή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *