Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η ΕΜΥ.
Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα σταματήσουν. Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια και κεντρικά.
Ειδικότερα στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.