Κακλαμάνης: Η Ν.Δ. δεν θα γίνει ποτέ κόμμα λόρδων και αριστοκρατών

Στις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον real fm. Ο βουλευτής της Ν.Δ.   απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το κόμμα της Συγγρού με διαφορά 14-15% κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι, υπάρχει απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι η απόσταση αυτή ήταν 26 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ του έδιναν οι δημοσκοπήσεις 44% και εμάς 18%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τώρα στα εκλογικά του ποσοστά κι εμείς είμαστε γύρω στο 20-22%», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Και πρόσθεσε: «Ρωτάτε τώρα έναν παραδοσιακό άνθρωπο της παράταξης αν συμβιβάζεται με το 20 ή το 22%. Η απάντηση είναι όχι. Δεν συμβιβάζομαι. Η παράταξη αυτή έχει μάθει ή να είναι στην εξουσία ή να προετοιμάζεται με αξιόπιστο τρόπο να αναλάβει ξανά, με τη θέληση του ελληνικού λαού, την εξουσία.

Με 20 και 22% εγώ δεν συμβιβάζομαι. Γι’ αυτό και έχω πει και το ξαναλέω και σήμερα, πρώτα προετοιμάζεσαι για την αναγέννηση της παράταξης και η αναγέννηση δεν μπορεί παρά να περάσει από την επιστροφή από τις ρίζες της, το τονίζω και θα το λέω συνεχώς, από όχι έκτακτο, αλλά τακτικό συνέδριο, γιατί το έκτακτο συνέδριο πάει με τη σύνθεση του προηγουμένου συνεδρίου που αντικειμενικά αυτή πλέον δεν είναι αντιπροσωπευτική».

Και σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ.: «Και αφού γίνουν αυτά μετά μπαίνει το θέμα και το ερώτημα: “ποιος είναι αυτός που μπορεί πλέον το καράβι να το οδηγήσει με μεγαλύτερη επιτυχία;”. Και εκεί να πούμε ότι θα πρέπει όποιος φιλοδοξεί να αναλάβει τα ηνία να βγει φανερά και να το πει.

Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση να φύγει ο Σαμαράς για να έλθει κάποιος που έχει επιλεγεί όχι μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες του κόμματος και της παράταξης, αλλά από εξωθεσμικούς παράγοντες, γιατί κάτι τέτοια ακούω. Η Ν.Δ. και η παράταξη αυτή δεν θα γίνει ποτέ κόμμα λόρδων και αριστοκρατών».

About kymaeditor

Check Also

Έως και τις 22 Απριλίου οι αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου

Σχετικά με τις αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *