Καλή χρονιά για το ελληνικό ελαιόλαδο.

ελαιόλαδο

Η μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου στην Ιταλία λόγω κακών καιρικών συνθηκών και επιδημίας δάκου στα ελαιόδενδρα αλλά και η χαμηλή απόδοση στην Ισπανία δημιουργούν καλές συνθήκες για τη διάθεση του ελληνικού ελαιόλαδου. Για τους λιγότερο αισιόδοξους παράγοντες της αγοράς βέβαια υπάρχει φόβος για ανώμαλη προσγείωση στις τιμές του .
Τα ελαιοτριβεία προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες – παραγωγούς υποσχόμενα υψηλές τιμές σε μια προσπάθεια να βγάλουν τις οικονομικές ζημίες των προηγούμενων ετών.
Από την άλλη, τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Ισπανοί δεν διαθέτουν τη ρευστότητα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι φειδωλοί στις παραγγελίες τους.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκτιμά ότι η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου φέτος είναι πιθανό να φτάσει στους 300.000 τόνους (πέρυσι έφτασε στους μόλις 135.000 τόνους) και λόγω της χαμηλής παραγωγής στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναμένει αύξηση της τιμής για τον παραγωγό, που μπορεί να φτάσει και στα 3,40 ευρώ.
Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι άριστης ποιότητας και είναι σημαντικές οι προσπάθειες τυποποίησης που γίνονται από πολλές ελληνικές μονάδες. Παρόλα αυτά το Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για να αποφευχθούν περιστατικά αισχροκέρδιας.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *