Καλλιθέα: Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη.

Συνεχίζεται η ενημέρωση πολιτών και φορέων για το πρόγραμμα «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη» με μια νέα εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 18.00 στην Καλλιθέα
Μέσω της ενημερωτικής εκδήλωσης δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες, σε ειδικούς και  σε άτομα που πάσχουν να συζητήσουν για το τι είναι και τι δεν είναι κατάθλιψη, τους τρόπους αντιμετώπισής της, τους μύθους που περιβάλλουν τη θεραπεία και την ανάγκη για δράσεις αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης.
Θα μιλήσουν η δρ Ιωάννα Κουστένη, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευτήρια, και ο κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος, συντονιστής ομάδων αυτοβοήθειας, μέλος «ΜΑΖΙ», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης με τίτλο «Αλληλεγγύη και αυτοβοήθεια: απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη» θα παρουσιάσει και θα συντονίσει την εκδήλωση ο κ. Στέλιος Στυλιανίδης, καθηγητής κοινωνικής ψυχιατρικής, ψυχίατρος – ψυχαναλυτής και επιστημονικός διευθυντής της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ).
Η εκδήλωση -την οποία οργανώνουν ο δήμος Καλλιθέας, η ΕΠΑΨΥ, η Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ», το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας Καλλιθέας- θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο (Ματζαγριωτάκη 76).

Η δράση «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη» στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα μοντέλο υποστήριξης για την κατάθλιψη με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των ατόμων που πάσχουν.
Θα πραγματοποιηθούν τριήμερα εκπαιδευτικά για τον συντονισμό ομάδων αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη που θα απευθύνονται σε άτομα με προσωπικό βίωμα κατάθλιψης και δεν είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Κατά τη διάρκεια των τριημέρων θα καλυφθούν: η έννοια της ενδυνάμωσης και του recovery, η έννοια των ομάδων αυτοβοήθειας, η κατάθλιψη, η αυτοκτονικότητα, το στίγμα και η αντιμετώπισή του. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Οι ομάδες αυτοβοήθειας συντονίζονται από εθελοντές, μη ειδικούς, που είναι και οι ίδιοι άτομα με εμπειρία με την κατάθλιψη. Στις ομάδες αυτοβοήθειας οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα προσωπικά τους συναισθήματα, την ενημέρωση που έχει ο καθένας και τις στρατηγικές που έχουν αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη και να ζουν μια ικανοποιητική ζωή. Πρόκειται δηλαδή για αλληλοϋποστήριξη ομοτίμων.
Η δράση υλοποιείται στις ακόλουθες περιοχές: Γαλάτσι – Λαμπρινή, Ηράκλειο Αττικής, Καλλιθέα, Χαλάνδρι, Κέα, Πάρο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο.
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» (www.weareallcitizens.gr), το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr). Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Για πληροφορίες σχετικά με το ποιος μπορεί να συμμετέχει στην εκπαίδευση ομάδων αυτοβοήθειας ή / και να συμμετέχει σε ομάδες ψυχοεκπαίδευσης στο τηλέφωνο 210 8100.901 (Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-17.00) ή στο email: [email protected]

About kymaeditor

Check Also

Δίκη Πισπιρίγκου: Η αγωνιώδης προσπάθεια για την ανάνηψη της Τζωρτζίνας – Τι κατέθεσε αναισθησιολόγος

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου την αγωνιώδη και απελπισμένη για αρκετή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *