Καλλιτεχνική επανεκκίνηση για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Την επανεκκίνηση και τον προγραμματισμό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (ΔΘΠ) παρουσίασαν σήμερα, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του, Νίκος Διαμαντής.

‘Για μας δεν είναι μόνο ένα θέατρο τοπικής εμβέλειας, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια εστία πολιτισμού την οποία θέλουμε να στηρίξουν οι Πειραιώτες. Με ναυαρχίδα το ΔΘΠ, σκοπό έχουμε να αναβαθμίσουμε τον Πολιτισμό της πόλης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μώραλης. Παρουσιάζοντας τον Νίκο Διαμαντή, ο δήμαρχος του Πειραιά ανέφερε πως τα έξοδα για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα καλυφθούν με 350.000 ευρώ μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝ), ενώ πηγές εσόδων θα είναι οι χορηγίες, τα καταστήματα γύρω από το θέατρο καθώς και τα έσοδα των παραστάσεων’.

Ο κ. Διαμαντής ανέφερε μεταξύ άλλων:’Η αντιμετώπιση ενός θεάτρου – μνημείο όπως το Δημοτικό Θέατρο οφείλει να παίρνει υπ’ όψιν τις πολλές παραμέτρους, όπως την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Πειραιά, τη δυναμική που αναπτύσσει το λιμάνι και ο τουρισμός του, τη σύγχρονη θεατρική γλώσσα και δημιουργία, την εκπαιδευτική λειτουργία του, την δυνατότητα παρουσίασης μουσικών ειδών από όπερα μέχρι σύγχρονη μουσική, αλλά και γενικά να αναπτύξει ένα δίκτυο παρέμβασης από όλη τη σύγχρονη πνευματική δημιουργία και με την αναπτυξιακή λογική που μπορεί να προσδώσει στο κέντρο του Πειραιά να το καταστήσει μια κεντρική κομβική παρουσία στην πολιτιστική ζωή.

Ταυτόχρονα, η ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση (ευρισκόμενο πάνω στον άξονα που συνδέει Αθήνα και Πειραιά) αποτελεί πλεονέκτημα, καθώς όντας φυσική απόληξη των οδών Πειραιώς και Συγγρού, συνδέει πολιτιστικά την Αθήνα με την Στέγη, το Αστεροσκοπείο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και το Μουσείο Μπενάκη ,το Ίδρυμα Κακογιάννη, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Σχολείο, το Εθνικό Θέατρο με τον Πειραιά λίγο πριν διαχυθούν μέσα από το λιμάνι. Με βάση αυτό, το Δημοτικό Θέατρο μπορεί να αποτελέσει πολιτιστική οδό, δρόμο και πυλώνα πολιτιστικού σχεδιασμού – παρέμβασης και έντονης δημιουργίας’.

Παρουσιάστηκε  μεταξύ άλλων, οι βασικοί άξονες του νέου ρεπερτορίου 2015-16, οι προθέσεις για την Παιδική Σκηνή , τα εικαστικά και τη φωτογραφία καθώς και το πρόγραμμα κινητικότητα. Έτσι,το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παρουσιάσει σε ένα κυριακάτικο πρόγραμμα, διάρκειας μηνών, στις πλατείες του Πειραιά και τις γειτονιές του, μικρές παρεμβάσεις με τίτλο «move up». Το πρόγραμμα ξεκινάει από την Κυριακή 22 Μαρτίου.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Παρέλαση για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια από την πλευρά της μαθητιώσας νεολαίας πραγματοποιήθηκε η Παρέλαση για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *